Babić objavio popis za Euro: “Što god se bude događalo u Poljskoj isključivo je moja odgovornost!”

Filip Ivić, Arena

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je popis igrača koje će voditi u Poljsku na Europsko prvenstvo, koje u petak počinje utakmicom protiv Bjelorusije.

Iako su bili na pripremama, Katowice neće vidjeti vratar PPD Zagreba Filip Ivić, desni vanjski Nantesa Šime Ivić.

Zagrebaš Ivić je najperspektivniji hrvatski vratar, a uz reprezentaciju je ovaj 23-godišnjak od Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, gdje je pod vodstvom izbornika Slavka Goluže osvojio broncu.

Odluka nije bila toliko teška

Za svaku utakmicu Eura može biti prijavljeno po 16 igrača pa je jasno kako će Babić u Poljskoj po jednog igrača ostavljati na tribini.

“Iako je Ivić budućnost hrvatskog rukometa odluka nije bila toliko teška jer Filip ima problema s ozljedom leđa, samopouzdanje mu nije na razini na kojoj bi trebalo biti pred veliko natjecanje. Ovu odluku donio sam u dogovoru s trenerom vratara Matoševićem. Stevanović ima dobru sezonu iza sebe i stabilan je vratar,” pojasnio je izbornik.

Na pripremama su u posebnom režimu trenirali Domagoj Duvnjak, koji ima problema s zglobom, Marko Kopljar, kojeg muči koljeno, dok su zdravstvenih problema imali i Slišković, Mamić i Karačić.

“Bilo je određenih problema i jasno je da smo imali lošu prijateljsku utakmicu, ali ja vjerujem u svoj tim. Što god se bude događalo, to je isključivo moja odgovornost, a ne saveza, igrača ili ljudi koji su me postavili. Porazi su isključivo moja odgovornost jer sam ja taj koji vodi Hrvatsku. Znamo sve što smo radili i što ćemo raditi na Prvenstvu, sve je bilo isplanirano. Bilo je nekih problema i oni se nažalost događaju iako bismo mi naravno htjeli da ih nema,” poručio je Babić i dodao:

“Ne razmišljamo o mjestu na kojem ćemo završit nego o tome da se borimo za svaku loptu.”

“Trenutno rukomet se u Europi igra izjednačeno i odlučivat će jedna lopta, jedna obrana vratara ili jedna sudačka odluka. Ne volim prognozirati, ali pripremili smo sve tri utakmice i pogledali sve videe protivnika. Najvažnije je da je dobra atmosfera u ekipi. Svjesni smo propusta protiv Slovenije i vjerujemo da se nikada neće ponoviti. Angažman igrača ne smije biti upitan.”

HRVATSKA, EHF EURO POLJSKA 2016:

Boje hrvatske će tako braniti vratari Mirko Alilović (Veszprem) i Ivan Stevanović (PPD Zagreb).

Na krilima su Manuel Štrlek (Kielce) i Antonijo Kovačević (PPD Zagreb) te Zlatko Horvat (PPD Zagreb) i Ivan Čupić (Kielce).

Babić se odlučio za tri kružna napadača, Iliju Brozovića, koji je novi suigrač Duvnjaka u njemačkom velikanu Kielu, Marina Marića (Melsungen) i Krešimira Kozinu (Flensburg).

U vanjskoj liniji će Hrvatsku predstavljati kapetan Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem) i Jakov Gojun (Füchse).

RUKOMET

Ostavi komentar