Barakude i mentalno i fizički spremne za Srbiju; Bušlje: “Nadam se da ćemo biti bolji nego u prošlim utakmicama”

Hrvatska, vaterpolo, EP Budimpešta

Hrvatska, vaterpolo, EP BudimpeštaHrvatska vaterpolska reprezentacija nakon pobjede protiv Francuske s nestrpljenjem očekuje utakmicu protiv Srbije, koja je u četvrtak izgubila od Mađarske rezultatom 8:6.

”Odrađeni su treninzi, a na sastanku ćemo i pogledati snimku utakmice Srbija – Mađarska, napraviti analizu i pripremiti se koliko je moguće za utakmicu. Moramo podići koncentraciju igre u obrani u odnosu na Francusku, dovesti je na onu razinu na kojoj je bila do sada te spremni dočekati utakmicu. Svi su zdravi i nema nikakvih problema u momčadi!” – izjavio je izbornik Ivica Tucak, dok je dokapetan Nikša Dobud dodao:

“Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu. Popodne nas očekuje još jedan taktički trening. Trebamo podići nivo igre, maksimalno koncentrirano ući u utakmicu i dati sve od sebe kako bi upisali još jednu pobjedu i vrlo važna tri boda!“

U skupini B Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 7 bodova, dok je na prvom mjestu domaćin Mađarska sa tri pobjede i maksimalnih 9 bodova. Srbija je na trećem mjestu sa 6 bodova, dok je Španjolska na četvrtom mjestu sa 4 boda. Njemačka i Francuska nisu upisale niti jednu pobjedu te nemaju niti jedan bod.

“Raspoloženje u momčadi je dobro, čekaju nas dvije najvažnije utakmice. Sutra moramo ući u njih puno čvršće i maksimalno angažirani jer jedino tako možemo doći do rezultata koji priželjkujemo. Fizički će to biti jako naporna utakmica, a nadam da ćemo moći parirati u igri sa Srbijom koja je u ovom trenutku odlična momčad, odlično pokrivena na svim pozicijama sa dvojicom vrhunskih igrača. Vjerujem kako možemo pružiti dobru partiju!” – izjavio je kapetan Josip Pavić.

Utakmica Hrvatska – Srbija igra se u subotu 19. srpnja u 16 sati, dok se posljednja utakmica u skupini, protiv raspoloženih domaćina Mađara, igra u ponedjeljak 21. srpnja u 20.30 sati.

“Nadam se da ćemo igrati puno bolje nego u prethodnim utakmicama jer mislim da nismo pokazali ono najbolje od nas. Znamo da je reprezentacija Srbije odlična ekipa, no za prolazak dalje ovisimo sami o sebi. Treba nam jedna pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti već sutra. Vjerujem da ćemo imati i potporu naših navijača i nadam se da će ih doći što više jer nam je njihova podrška potrebna!” – izjavio je Andro Bušlje.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar