Barišić potvrdio Mamićeve pregovore s Magathom: “Moramo do prvog mjesta, to nam je čak više egzistencijalni, a manje sportski cilj”

Mirko Barišić Foto gnkdinamo.hr

Mirko Barišić Foto gnkdinamo.hrDinamo je u četvrtak u Eindhovenu doživio još jedan europski debakl. U posljednje tri godine, nakon pobjede 0:2 kod Bruggea u studenom 2010. godine, Dinamovci su u 18 susreta po skupinama, što u Ligi prvaka, što U Europskoj Ligi, od ukupno 54 boda osvojili samo dva, upisali su čak 16 poraza, uz gol razliku 5-47.

Zagrepčani su mijenjali i trenere i igrače, no, Uprava i dalje traži rješenja, a potragu Zdravka Mamića za novim trenerom potvrdio je u razgovoru za Media Servis predsjednik Dinama Mirko Barišić. Mamić se u Nizozemskoj sastao s proslavljenim njemačkim stručnjakom Felixom Magathom, koji je kao igrač bio prvak Europe s HSV-om, a kao trener je osvajao Bundesligu s Bayernom i Wolfsburgom. No, osim početnog kontakta, pregovori su još daleko od realizacije.

“Priča je ozbiljna, ali to je jako, jako preliminarno. Ništa još nije dogovoreno i sve je u fazi međusobnih propitivanja. Nije to još ništa riješeno. On je kao i svi pristojni ljudi rekao da Dinamo ima dobrih igrača, ali nismo ekipa, nismo tim, nismo momčad,” izjavio je Barišić te dodao: “Tu je sedam-osam reprezentativaca, a to ništa ne znači. Mora se potaknuti to jedno zajedništvo kojeg mi nemamo.”

Felix Magath Foto Wikipedia Robsen86“On je vjerojatno skupi trener, a drugo mi ne možemo ispuniti njegove uvjete koji mogu biti normalni. Teoretski on može reći da njemu ne treba sedam igrača. Mi nemamo drugih, imamo samo ove koje imamo i nismo financijski jaki kao Wolfsburg, Bayern ili Schalke koji mogu reći jedan van, drugi unutra. To su za nas daleke distance.”

Dinamo se sada ponovno mora okrenuti domaćem prvenstvu i Kupu: “Ne smijemo izgubiti glavu. Europu moramo zaboraviti i sad je naš imperativ pokušat kroz domaću ligu doći do prvog mjesta i ponovno ući u kvalifikacije za Ligu prvaka. To nam je ne samo sportski cilj, to nam je i egzistencijalni i materijalni cilj. Čak bih rekao da nam je to više egzistencijalni, a manje sportski cilj.” (Foto: GNK Dinamo, Wikipedia Robsen86,)

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar