Bogdanović: Možda je i bila neka ideja da se ove utakmice prođu bez mene i Darija…

Bogdanović, Foto FIBA

Bojan Bogdanović predvodio je Hrvatsku do prve pobjede na Europskom prvenstvu. Mađarima je ubacio 23 poena te je pokazao kako je u solidnoj šuterskoj formi…

“U prvom poluvremenu je otišlo jako puno živaca, dopustili smo im da se razigraju kroz naše izgubljene lopte i njihove druge prilike, odnosno napadačke skokove. Znali smo da će biti teško, da će biti nervoze. Prva je utakmica, a oni su odigrali možda i iznad svojih mogućnosti. Nakon što se Hanga ozlijedio, publika ih je ponijela što nismo smjeli dopustiti, ali kažem, najvažnija je naša pobjeda i da se razigravamo kroz ovu grupnu fazu.“

U subotu je nod 19.30 po našem vremenu na rasporedu dvoboj s domaćinom Rumunjskom…

“Mala su nepoznanica za nas. Moramo ući bolje u utakmicu, nego što je to bio slučaj u petak. Prvenstveno jer će opet biti prepuna dvorana njihovih navijača. Možda su kvalitetom slabiji od Mađara, ali opet, ne smijemo ih razigrati…”

Protiv Rumunja Bojan bi mogao ipak malo predahnuti, bez obzira što kaže da je spreman za veliku minutažu na svakoj utakmici. Njegov doprinos bit će od ključne važnosti u knockout fazi, od osmine finala u Istanbulu.

“Možda je bila ideja da se ove utakmice prođu bez mene i Darija, ali mi znamo kroz prethodno nekoliko natjecanja kako uvijek imamo problema s nekim objektivno slabijim ekipama, nego što smo to mi.” (Foto: FIBA)

 

KOŠARKA