Očekujemo korak naprijed u svim aspektima naše igre!

Hrvatska, Foto FIBA

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju u subotu od 19.30 sati po našem vremenu očekuje dvoboj Europskog prvenstva s domaćinom Rumunjskom.

Izbornik Aco Petrović osvrnuo se na teško izborne pobjedu protiv u prvom kolu Mađarske, koju su naši košarkaši nadigrali tek u posljednjoj četvrtini…

“Moramo početi skakati i moramo početi kvalitetnije braniti s peticama. Sreća je da se Bender timski uklopio u petorku koja je na kraju branila. Međutim, morate biti svjesni da ovaj profil utakmica kada je psihološki pritisak isključivo na tebi je izuzetno težak . Jedino što je bitno ovog trenutka je to da smo uzeli ta dva boda. Osjetila ta tenzija koja je bila u našoj ekipi i vjerojatno nas je to blokiralo u startu. Nikako nismo uspjeli doći do onog potrebnog samopouzdanja – i to je to, nismo mogli trčati.”

“Rekli smo da i ove stvari u skupini moramo gledati kao pripremu za nešto dalje, iako nismo očekivali ovoliko problema,” dodao je Petrović.

Rumunji su u petak izgubili od Češke 68:83 i praktički već u startu ostali bez snova o prolasku skupine.

“Ono što možemo očekivati od njih je jako puno zonske obrane, jer oni nemaju tu individualnu kvalitetu kojom bi mogli iznijeti utakmicu tih 40 minuta. Ali, očekujem jedan korak naprijed u svim aspektima naše igre,” istaknuo je Aco.

U prvom kolu Španjolska je ‘razbila’ Crnu Goru s gotovo 40 poena razlike (99:60).

(Foto: FIBA)

KOŠARKA