Bogdanović: Uvijek ću se odazvati reprezentaciji, cilj mi je medalja s Hrvatskom!

Bogdanović FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspjela izboriti Olimpijske igre.

U polufinalu su izabranici Veljka Mršića izgubili od Njemačke, koja je u finalu dobila Brazil Ace Petrovića i na kraju osigurala svoje mjesto u Tokiju.

“Bilo smo jako blizu, a mi smo tako stalno nekako jako blizu, ali ne uspijevamo napraviti taj iskorak. Falilo je uigranosti, dana provedenih zajedno. Roster je novi, ne poznajemo se dovoljno, ne poznajemo karakteristike tko kako igra. To je bio najveći problem i glavni razlog zbog kojeg se nismo plasirali na Olimpijske igre. Nismo dovoljno napadali reket. U toj zadnjoj četvrtini oni nisu praktički ni izašli iz bonusa. Mi smo se previše oslanjali na trice, nismo napadali njihove igrače kada su preuzimali, stalno smo spuštali na Žižića…Možemo mi sada pričati i tražiti razloge, ali očito je da nije bilo dobro ni dovoljno. Nisam ljut na suigrače, dapače…”

“Ljut sam na sebe prvenstveno. Možda sam mogao ja više razigrati njih u trenucima kada su me udvajali. Na kraju smo propustili neke napadačke skokove i tu je prelomljena utakmica. Ponavljam, dosta je neuigranosti, a to je posebno došlo do izražaja u završnici kada se sve svodilo na pick & roll igru. Ovo je još jedno veliko razočaranje, ali moram zahvaliti publici koja nas je došla podržati i biti nam vjetar u leđa. Do sljedećeg olimpijskog ciklusa je dosta vremena, nadam se da ću biti dovoljno dobar, da igram za Hrvatsku. Uvijek ću se odazivati. Jedini cilj u košarci mi je da osvojim medalju s reprezentacijom,” komentirao je nakon utakmice Bojan Bogdanović, koji je zabio 38 poena.

“Veliko razočaranje. Bila je ovo teška utakmica i težak poraz. Raspali smo se u završnici. Imali smo prednost, publiku, sve… Hvala navijačima, razočarali smo ih, ali dali smo sve od sebe. Izgledali smo dobro, i onda odjednom postali statični s loptom. Počeli smo primati lagane poene, promašivali smo otvorene šuteve, ušli smo u crnu rupu. Dogodi se! Njemačka je ekipa koja kažnjava sve greške, imaju punu kvalitetnih individualaca, primjerice Loa koji je odigrao odličnu utakmicu. Super ju je otvorio i ponovno se probudio kada je to bilo najpotrebnije. Nismo imali odgovor na njegovu igru. Bojan je odličan igrač, borac, ostavio je srce na terenu i primjer svima. Nadam se da će još dugo ostati na raspolaganju reprezentaciji,” dodao je Ante Toni Žižić.

Mršić je još uvijek izbornik, a svoju odgovornost za neuspjeh moraju preuzeti i predsjednik HKS-a Stojko Vranković i čelnik ‘stručnog savjeta’ Dino Rađa…

“Njemačka je bila bolja i zasluženo se plasirala u finale. Nažalost, mi nismo ostvarili rezultat koji smo željeli, a to je da izborimo barem finale ovog turnira. Sada kada pogledamo rekao bih da nismo bili dovoljno dobri da to ostvarimo. Imali smo dosta problema kroz pripreme. Moram na kraju čestitati svojim dečkima. Ovu zadnju utakmicu su stvarno uz podršku s tribina ovih momaka iz Torcide izvlačili zadnje atome snage. Nismo izdržali, pali smo u tih zadnjih pet minuta,” pokušao je pojasniti Mršić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvatski košarkaški savez (@hks_cbf_)

KOŠARKA