Ivana Maranić dobila poziv u Tokio: Ovo je kruna svega

Maranić, Šutalo

EJU trening kamp u Poreču (1. do 8. srpnja) uoči Olimpijskih igara u Tokiju, za hrvatski judo je dobio fenomenalnu dimenziju. Zbog otkaza u kategoriji preko 78 kg, Međunarodna judo federacija je poslala pozivno pismo za nastup na olimpijskom turniru hrvatskoj reprezentativki Ivani Maranić.

Po prvi puta u povijesti, hrvatski judo će na Olimpijskim igrama imati tri predstavnice. Svjetskoj prvakinji Barbari Matić (do 70 kg) i Karli Prodan (do 78 kg), članicama JK Pujanki Split, u Tokiju će se pridružiti i Ivana Maranić (preko 78 kg), članica JK Panda Zagreb.

Velika je ovo nagrada za Maranić, koja će 12. rujna napuniti 30 godina te je pokazala i na posljednjem Svjetskom prvenstvu kako se može boriti s najboljima u svojoj kategoriji. Osvajačica svjetske juniorske bronce iz 2010. godine, radi s trenerom Goranom Strmotićem, a vijest ju je dočekala na EJU trening kampu u Poreču.

“Uh, velika sreća! Toliko različitih osjećaja i misli u glavi! Ponosna, sretna, uzbuđena. Nakon toliko izazova i rada, nastup na Olimpijskim igrama će biti kruna svega,”rekla je Maranić.

Maranić je bila sedma ispod crte na prvoj listi koju je objavila Međunarodna judo federacija (IJF). Zbog ozljeda i otkaza bolje rangiranih judašica, IJF je poslao pozivno pismo s najljepšom vijesti – Ivana Maranić će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje se ‘judo vraća kući’.

Hrvatski judo su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. predstavljali Marijana Mišković (do 63 kg) i Tomislav Marijanović (do 81 kg), u Rio de Janeiru 2016. Barbara Matić (do 70 kg) i sada u Tokiju tri predstavnice.

U Poreču se za Tokio pripremaju brojni olimpijski, svjetski i europski prvaci. Uz Barbaru Matić, aktualni svjetski prvak, Belgijanac Matthias Casse također traži fokus i posljednje ‘glancanje’ forme za kvalitetan nastup u Japanu. Aktualni olimpijski pobjednici iz Rio de Janeira 2016., Čeh Lukas Krpalek i Slovenka Tina Trstenja, u Poreču se spremaju za obranu zlata, a europski prvaci Belgijanac Toma Nikiforov, Kosovari Akil Gjakova i Distria Krasniqi žele nove uspjehe u Tokio.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,