Bošković izdržala početni izazov, Ružić stekla iskustvo: Nastavila sam se boriti

Lea Boskovic Zagreb Ladies Open

Lea Bošković i Antonia Ružić bile su različitog uspjeha na početku glavne priredbe Zagreb Ladies Opena, ITF-ova turnira tenisačica koji se s ukupnim nagradnim fondom od 80 tisuća američkih dolara ovoga tjedna igra na zemljanoj podlozi Teniskog centra Maksimir. Bošković je iskoristila pozivnicu za nastup u glavnom ždrijebu sa 7:6(6), 6:4 u prvom kolu protiv Francuskinje Amandine Hesse, 238. tenisačice svijeta. Također s pozivnicom, 15-godišnja Ružić je na startu sa 6:2, 6:2 izgubila od 10 godina starije suparnice, Talijanke Martine Trevisan, osme nositeljice turnira i 193. igračice poretka najboljih na svijetu.

Bošković je u pobjedi nad Hesse prošla težim dijelom puta u prvom setu, u kojem je dostigla zaostatak od 4:1, sa suparničina dva “breaka” prednosti, a nakon dolaska do “tie-breaka”, u njemu je spasila dvije set-lopte francuske tenisačice pri vodstvu od 6:4. Drugi set bio je nešto lakši. Hesse je dvaput nadoknađivala “break” zaostatka, ali ključnim se pokazao “break” 19-godišnje Zagrepčanke u završnici meča, za vodstvo od 5:4.

“Oba seta bila su dosta teška, igrale smo dugo. Nakon što je ona imala prednost i kasnije i dvije set-lopte u prvom setu, nastavila sam se boriti, igrala sam poen po poen i nekako se okrenulo na moju stranu. U drugom setu je ona više išla po poen, više je riskirala i napravila je poneku pogrešku više, a ja sam to dobro iskoristila”, kazala je Lea nakon meča.

Ružić je u susretu s Trevisan prikupila iskustvo na svojem prvom turniru ovakve jačine u seniorskom tenisu. Bilo je dobrih stvari u igri, bilo je i pogrešaka, a Talijanka je sve iskoristila rano gradeći prednost u oba seta.

U srijedu će svoje mečeve prvog kola igrati preostale tri Hrvatice na glavnom turniru. U akciju će šesta nositeljica Tereza Mrdeža, koja brani naslov, a pobjede će tražiti i Tena Lukas i Silvia Njirić.

Prije prvih izazova u singlu, Lukas i Njirić bile su uspješne u zajedničkom nastupu u prvom kolu parova, sa 6:4, 6:2 u hrvatskom ogledu s Adrianom Rajković i Anamarijom Špoljarić. Laura Mašić i Iva Zelić također su slavile na početku turnira parova, sa 6:2, 7:5 protiv Mađarica Agnes Bukte i Panne Udvardy.

TENIS