Sandra i Sara blistale u Zagrebu: Dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu

Sara Kolak, Thorkildsen, IAAF Zagreb

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković još jednom je oduševila svojim nastupom na Hanžekovićevom memorijalu.

Sandra je nakon dva dobra hica u drugoj i trećoj seriji (64.75 i 64.59) pitanje pobjednice riješila s odličnih 67.78 u petoj seriji i izazvala erupciju oduševljenja u publici.

“To je bilo to! Malo smo presložili listu prioriteta ove godine i shvatili da su nam Svjetsko prvenstvo, finale Dijamantne lige i Hanžek ove godine najvažniji i tako smo se pripremali. Neke su se stvari na treningu zadnjih tjedan dana posložile i znala sam da ne mogu loše baciti. Hvala organizatorima što su napravili ovako sjajan miting i hvala publici što me je nosila. Novi krug je doista dobar, malo je prebrz. Trenutno nisam u tolikoj formi da ga mogu iskontrolirati. Da je natjecanje bilo za mjesec dana, možda bih mogla. Sljedeće godine me očekuje ponavljanje hica od 70 metara i osvajanje Hanžekovićeva memorijala “, rekla je Sanda nakon pobjedničkog nastupa.

Sandra Perković, IAAF Zagreb

Odlično treće mjesto je u bacanju diska zauzela mlađeseniorska prvakinja Europe Marija Tolj, koja je s 62.57 metara bila treća.

Sandra Perković, Marija Tolj IAAF Zagreb

Na samom početku mitinga publiku je svojim nastupom oduševila druga hrvatska olimpijska pobjednica, Sara Kolak. Već u prvoj seriji je s 65.82 srušila 15 godina star rekord mitinga, dok je u trećoj njezin koplje odletjelo čak do 66.42! Svoje oduševljenje nastupom u Zagrebu nije mogla sakriti:

“Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu. Domaći miting je domaći miting i to je sasvim posebno natjecanje. Drago mi je što smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika u živio. Promijenili smo neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju. Hvala svima što su došli,” poručila je još jedna naša olimpijska pobjednica.

Sara Kolak, IAAF Zagreb

Pomalo iznenađujućim ishodom okončana je Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone u kojoj je s 13. 47 pobijedio Shane Brathwaite dok je Sergej Šubenkov, koji je lovio rekordnu četvrtu pobjedu u Memorijalnoj utrci bio treći.

“Možda je to bilo iznenađujuće, no ja se uvijek u utrci držim svog plana. Lani u Zagrebu nisam bio baš dobar, pa sam to sada odlučio popraviti. Isto tako planiram trčati i u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi i Olimpijskih igara u Tokiju. Ohrabruje me to što znam da ovu utrku u Zagrebu osvajaju samo svjetski i olimpijski prvaci”, rekao je Brathwaite.

IAAF World Challenge Meeting Zagreb – 69. Memorijal Borisa Hanžekovića – REZULTATI

(Foto: IWCH Zagreb)

OSTALI SPORTOVI