Branko Ivanković istaknuo glavni cilj u novom mandatu na klupi Dinama: “Želimo prezimiti u Europi, to nije nikakva tajna”

Branko Ivanković, Dinamo

Branko Ivanković, DinamoNakon što je u ponedjeljak navečer, pomalo i iznenađujuće, Branko Ivanković po treći put postao trener zagrebačkog Dinama, u utorak je po prvi puta imao priliku s javnosti podijeliti svoju novu viziju vođenja modre svlačionice.

“Branko nikada nije rekao ništa loše o Dinamu niti hrvatskom nogometu, to mu služi na čast i uz sve kvalitete koje ima i to su razlozi zašto smo se ponovno odlučili za njega,” pokušao je pojasniti razloge ovog angažmana sportski direktor Zoran Mamić, na predstavljanju novog/starog trenera koji je ugovor potpisao na dvije godine. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se dugo ovog puta zadržati na Maksimiru.

“Moje ambicije se podudaraju s ambicijama kluba i jako sam sretan što sam se vratio u Europu i kući. Imamo sve preduvjete za još bolje rezultate i nadam se kako će ostvariti, da to tako velim, “životno djelo”; i klub i ja osobno kao trener,” prenosi prva razmišljanja Branka Ivankovića službena klupska stranica.

Posebno je Tanac istaknuo: “Ne moram uopće govoriti o emocijama, ljubavi i prijateljstvu s ljudima iz Dinama na koje sam izuzetno ponosan.”

“Ovaj Dinamo je bitno drugačiji nego prije pet godina kada sam bio ovdje. Usudim se reći da je momčad kvalitetnija nego prijašnje. Klub je odlično organiziran i postavljen, svake godine je član europskih natjecanja, momčad je iz dana u dan sve jača i upravo je ta selekcija permanentni zadatak u periodu pred nama. Želimo razviti naviku pobjeđivanja, dobrim igrama razveseliti naše navijače i ostvarivati dobre rezultate,” nada se Ivanković, koji je u posljednje vrijeme radio u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Postoji samo jedan cilj kojeg će do kraja ove godine Ivanković morati pokušati ostvariti: “Želimo prezimiti u Europi, to nije nikakva tajna. Dinamo spada u skupinu velike europske nogometne obitelji, Modri su osam godina zaredom u Europi i cilj nam je ostati ovdje. Prezimljavanje u Europi je svima nama veliki cilj. Skupina? Skupina je neugodna, dobra i jaka, ali ne i skupina koja se ne može proći i u kojoj nećemo tražiti rezultat ili prolaz. Želimo biti među prve dvije momčadi i proći dalje te ćemo napraviti sve za taj uspjeh.”

Istaknuo je za kraj Ivanković važnost navijača, što je u ovom Dinamu problem posljednjih godina: “Prije svega očekujem od navijača da uživaju u dobrom nogometu. Želim da podrže momčad kao što su to radili dosada, posebno ove sezone kada zaista ima lijepi broj gledatelja. Na nama je pružiti im zadovoljstvo i užitak, a momčadi je njihova podrška itekako bitna. Ja sam tu samo da bih u tome pomogao, ali igrači i navijači su najvažniji.”

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar