Budetić, Talić, Ristoski i Paović sigurni putnici za Rio, Luciji Brešković europska bronca u Portugalu

Budetić, Vukovar

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora utvrdio je listu evidentnih putnika koji su svojim zlatnim medaljama na svjetskim i europskim prvenstvima osigurali vize za nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine.

Trenutno se na listi evidentnih A kandidata nalaze atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović. S 31. prosincem, kada se zatvara svjetska rang lista u stolnom tenisu, ovoj brojci mogle bi se pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač. U atletici taj ćemo broj saznati početkom travnja i u lipnju sljedeće godine, kada se njih 12 trebaju naći na jednom od prvih pet mjesta na svjetskoj rang listi te tri plivača do kraja siječnja 2016.

Članovi Izvršnog odbora HPO-a prihvatili su sklapanje Sporazuma o suradnji između Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kada će se na ovim Igrama prvi put u lipnju sljedeće godine natjecati studenti s invaliditetom u plivanju i stolnom tenisu, a HPO će imati status suorganizatora ovih natjecanja.

Vincetiću “Franjo Bučar”

Za svoja sjajna postignuća plivač Kristijan Vincetić jedan je od dobitnika državne nagrade za sport “Franjo Bučar”

IBSA EP u Judu 2015: Lucija Brešković osvojila brončanu medalju

Lucija Brešković (20) osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kilograma na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne osobe koje se održava u portugalskom Odivelasu, nedaleko od Lisabona, 24.-30.11.2015.

L. Brešković pobijedila je judašicu iz Velike Britanije, N. Grennhough, ipponom, a izgubila je od paraolimpijske viceprvakinje iz Rusije Tatiane Svaostjanove na yuko, i druge Ruskinje Zabordskaie, koje su osvojile zlatnu, odnosno srebrnu medalju.

Drugi naš predstavnik u kategoriji do -66 kg Mirsad Bećirović, izgubio je u prvom kolu od domaćeg judaša Sousse.

Na EP nastupilo 99 judaša i judašica iz 20 europskih zemalja. Najviše medalja osvojili su Rusi ukupno 17 medalja (4 zlata, 4 srebra i 9 bronci). Ukupno je 11 zemalja osvajalo medalje, a među njima je i Hrvatska. www.hpo.hr

AKTUALNO PARAOLIMPIJCI

Ostavi komentar