Budetić, Vučić, Ivanković i Vidaček osvojili medalje na IBSA igrama za slijepe i slabovidne osobe u Seulu

Paraolimpijci

Na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše u Seoulu hrvatska delegacija imala je četiri sportaša, a svaki od njih je osvojio odličje u svojoj kategoriji. Hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić osvojio je zlato u bacanju koplja, dok je Miljenko Vučić bio srebrni u bacanju kugle. Kristina Ivanković je u bacanju kugle bila srebrna, a   je u bacanju koplja bila treća.

Budetić je do naslova prvaka stigao bacivši koplje 60,54 metara, što je ujedno i novi europski rekord. Budetić je dvostruki osvajač odličja za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama, u Pekingu je 2008. godine zaslužio srebro, dok je u Londonu 2012. bio brončani.

Na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše medalju je osvojila i hrvatska paraolimpijka Marija Vidaček, koja je u bacanju koplja bila treća. Vidaček je osvojila medalju bacivši koplje 28,54 metara. Bolje od nje bile su Tajvanka Ting Liu s rezultatom 34,18 metara i Ruskinja Anna Sorokina s 39,84 metra. Vidaček je lani na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju također osvojila broncu.

Bacačica kugle Kristina Ivanković osvojila je srebrnu medalju u kategoriji F11-13 bacivši kuglu 11,80 metara. Isti rezultat imala je i bacačica kugle iz Bugarske Fatme Ismail, te su podijelite drugo mjesto. Zlato je osvojila bacačica kugle iz Bruneja Dyg Nor Hensan s 15.50 metara, koji je ujedno i novi svjetski rekord u kategoriji F12.

Miljenko Vučić je u bacanju kugle bio srebrni, s osobnim i hrvatskim rekordom 14,43 metara. Odmah nakon kugle Miljenko je nastupio i u bacanju diska, ali je sa 33.16 zauzeo tek sedmo mjesto.

Svi hrvatski paraolimpijci nastavljaju s pripremama za IPC Svjetsko prvenstvo u Dohi koje će se održati krajem listopada.

U Seulu su nastupili sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom “See with Passion, Run with Hope“. (Foto: hpo.hr)

AKTUALNO PARAOLIMPIJCI

Ostavi komentar