Budućnost hrvatskog vaterpola: Srebrni juniori vratili se u Zagreb

srebrni vaterpolisti

srebrni vaterpolistiSjajni juniorski vaterpolisti jutros su se vratili u Hrvatsku. S ponosom su pokazali srebrnu medalju osvojenu na FINA Svjetskom prvenstvu U20 koje se igralo u mađarskom gradu Szombathelyju, a još jedan vrhunski uspjeh hrvatskog vaterpola dokazao je kako se za budućnost ovog sporta ne trebamo brinuti.

Reprezentativni vratar Ivan Marcelić proglašen je najboljim vratarom Svjetskog prvenstva, a ovo mu je drugo ovakvo priznanje zaredom. Prvi puta je proglašen najboljim vratarom na istom prvenstvu u Australiji prošle godine.

najbolji vratar Svjetskog prvenstva Ivan Marcelic“Prije dodjele medalja proglasili su me najboljim vratarom Svjetskog prvenstva. U tom trenutku osjećaji su bili pomiješani. Netom prije proglašenja izgubili smo finalnu utakmicu a za par minuta sam proglašen najboljim na prvenstvu. Sada sam sretan i zbog medalje i ovog priznanja jer smatram kako je ovo veliki uspjeh hrvatskog vaterpola, a mi smo dokazali kako se za budućnost ovog sporta i za nove medalje ne trebamo bojati. Tri tjedna odmora koja su ispred mene provest ću u Zadru.”– izjavio je najbolji vratar Svjetskog prvenstva.

Skromni mladi vaterpolisti u Mađarskoj su vrhunski odradili posao, a pred njima je zasluženi odmor nakon kojeg se vraćaju klupskim obavezama.

ante vukicevic i loren fatovic“Prvenstvo je bilo odlično organizirano i imali smo jako dobre uvjete za rad. Rezultat je sjajan i veselimo se novim reprezentativnim uspjesima. Svi smo disali kao jedno i s velikim ponosom smo igrali za našu domovinu. Sada je pred nama zasluženi odmor a većina nas će ga provesti na moru.” – izjavio je reprezentativac Ante Vukičević.

Srebrnom medaljom su nagrađeni Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić, te izbornik reprezentacije Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener Miho Bobić, kondicijska trenericaDajana Zoretić i fizioterapeut Filip Borković.

dajana zoretic, miho bobic, filip borkovic, vjekoslav kobescak

 

Luka Bukic i ivan Marcelic

AKTUALNO IZDVOJENO VATERPOLO

Ostavi komentar