Čačić: Kalinić ima peh!

Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija popravila je dojam nakon uvodnog remija s Turskom na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Dvije pobjede na gostovanjima, kod Kosova i Finske, postavile su vatrene tamo gdje im je i mjesto, na vrh naše skupine.

Sedam bodova osvojio je i Island, naš idući suparnik, na praznom Maksimiru 12. studenog.

Nadamo se kako će se do tada reprezentaciji ponovno priključiti ozlijeđeni Modrić, Rakitić, Lovren, Pjaca, Ćorluka…

“Oni će rehabilitaciju obaviti u klubu. Imamo mjesec dana do Islanda, da ga dočekamo spremni i vjerujem da će Hrvatska nastaviti gdje je sada stala, a to značiti pobijediti Islanđane,” rekao je izbornik Čačić u razgovoru za Sportske novosti.

Iako je Mario Mandžukić u dvije utakmice zabio četiri pogotka, u odličnoj formi je i Nikola Kalinić, koji nije dobio previše prilike izbornika.

“Jasno je da nije najsretniji, da sam ja na njegovu mjestu, isto ne bih bio najsretniji. Međutim, on ima peh, ispred sebe ima Mandžukića koji igra dugo godina na visokoj razini, zabija, puno pridonosi rezultatu momčadi, i to je tako.”

Plasman u Rusiju jednostavno ne smije izostati:

“Nemam pravo na uzmak. Rusija nas čeka, mi moramo biti tamo. Važno je da gledamo pozitivno i samo o tome razmišljamo. Na kraju, potvrdili smo da imamo igrače koji mogu i moraju nadomjestiti starije i iskusnije,” zaključio je Čačić.

NOGOMET