Šuker više neće biti predsjednik HKS-a, na izvanrednom saboru bira se novo vodstvo

Ivan Šuker, Foto Marin Sušić

Ivan Šuker sazvao je izvanredni izborni sabor za izbor predsjednika i Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza te je potvrdio kako se više neće kandidirati…

“U proteklih 15 mjeseci, za vrijeme mog upravljanja HKS-om, hrvatska košarka doživjela je ponovni uzlet“, istaknuo je Šuker i podsjetio na najveće uspjehe iz proteklog razdoblja: “Hrvatski košarkaši nakon osam godina ponovno su bili na Olimpijskim igrama, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obaveze klubova prema savezu za 50 posto, uključili smo županijske saveze u donošenje svih bitnih odluka, vratili smo dignitet i značaj hrvatskom prvenstvu, modernizirali smo cijeli sustav i što je najvažnije – vratili smo košarku košarkašima!“.

“Svima vam je poznato da je cijeli moj mandat, usprkos sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim komentarima koji nisu bili ni u čemu utemeljeni. Ne treba ići dalje od pitanja sukoba interesa koje se neprestano otvara, iako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo da sukoba interesa – nema“, kazao je Šuker.

Naglasio je da je mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i hrvatskoj košarci i da ne želi da ikakvi sukobi opterećuju rad HKS-a. Upravo zbog toga je, ističe, odlučio sazvati izvanredni izborni sabor na kojem će se izabrati novo vodstvo HKS-a, koji bi se trebao održati 19. studenog ove godine.

Na kraju je onima koji će preuzeti savez poručio da nastave uzlaznom putanjom kojom je HKS krenuo u proteklih godinu dana, da se bave košarkom, a ne intrigama i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja u rad HKS-a jer to izravno šteti razvoj hrvatske košarke. “Hrvatsku košarku digli smo iz pepela – nemojte to upropastiti!“, poručio je na kraju konferencije za medije Ivan Šuker. (Foto: Marin Sušić)

KOŠARKA