CB Dobermann osvojio drugi naslov na Kutiji, Luketin junak dramatičnog finala

Kutija

U punoj Dvorani II Doma sportova zaključeno je 49. izdanje legendarnog malonogometnog turnira Kutija šibica, a pobjedu je odnijela ekipa CD Dobermann, koja je slavila protiv ekipe Biberon Maraska i tako nakon četiri godine osvojila svoj drugi naslov na Kutiji.

Slovenski KMN Meteorplast Ljutomer u finalu je svladao ekipu Senjak Hoteli i okitio se titulom pobjednika veteranskog turnira, djevojke iz ekipe Konoba Tomić Beach Bar Cool Split osvojila je ženski turnir

Tvrda utakmica je u regularnom dijelu završila izjednačenjem, a o pobjedniku su odlučivali udarci s bijele točke u kojima su se spretnijima pokazali dečki iz CB Dobermanna pa je konačni rezultat bio 5:4 za zagrebačku momčad.

Biberon je u zaostatku bio praktički cijeli dvoboj, ali je do izjednačenja vrijednog raspucavanja stigao 18 sekundi prije isteka regularnog vremena.

Junak je bio vratar CB Dobermanna Žarko Luketin!

U četvrtom izdanju ženske Kutije susrele su se debitantice na Kutiji šibica ekipa Konoba Tomić Brač Beach Bar Cool Split i iskusna ekipa Stomatološki centar Flegar ali pobjedu od 2:0 su na kraju potpuno zasluženo uzele djevojke iz Dalmacije u jedinoj utakmici finalnog dana gdje pobjednika nisu odlučivali penali.

Pobjednički pogodak u raspucavanju za veteranski naslov ekipe MNK Meteorplast Ljutomer zabio je bivši Dinamovac Zoran Pavlovič. Tragičari poražene ekipe bili su Jerko Leko i Jukan.

Najboljim igračem seniorskog dijela turnira proglašen je Kristjan Čujec iz CB Dobermann, najboljim vratarom Franko Bilić iz Biberona dok je sa sedam postignutih golova najbolji strijelac Emir Muminović iz bihaćke ekipe MNK Clio.

Kod veterana je najboljim igračem proglašen Rade Rusmir iz slovenskog KMN Meteorplast Ljutomer a iz iste ekipe je i najbolji golman veteranskog turnira Edis Kukavica. Najbolji strijelac kod veterana bio je Dalibor Poldrugač iz momčadi Sava Sport Kick it like Niki s osam postignutih pogodaka.

Najboljom igračicom je proglašena Matea Bošnjak iz pobjedničke ekipe, a najboljom vratarkom njena suigračica Anamarija Mišetić. Najviše golova, čak devet, postigla je Ana Dujmović iz MC Plus Sveta Nedjelja.

NOGOMET
Tagged with: