Cibona teško stradala kod Zvezde; Rimac: “Stvari van košarkaškog terena odražavaju se na momčad, neće nam biti lako”

Šarić, Cibona Foto abaliga.com

Šarić, Cibona Foto abaliga.comKošarkaši Cibone teško su stradali na gostovanju u Beogradu kod Crvene zvezde u 13. kolu regionalne ABA lige. Domaćin je vodio glavnu riječi čitavu utakmicu, a na kraju je slavio s 25 poena prednosti, bilo je konačnih 88:63, što je pomalo i očekivano s obzirom na trenutak u kojem se Vukovi nalaze.

Trener Slaven Rimac u Beogradu nije mogao računati niti na Žižića niti na Planinića, DJ Strawberry i Janning su pred raskidom ugovora i s tankim rosterom, bez pravog centra, nisu se mogli oduprijeti kvalitetnom ovosezonskom Euroligašu, koji se ovom pobjedom vratio na čelo regionalne ljestvice s deset ostvarenih pobjeda i tri poraza. Cibona je na šestoj poziciji, s osam pobjeda i pet poraza, ali u danima i tjednima koji su pred njima neće im biti lagano ni protiv kojeg suparnika.

U idućem kolu ponovno su na gostovanju u Srbiji, u Kragujevcu kod Radničkog.

“Od prve četvrtine vidjelo se da nismo uspjeli odgovoriti. Žao mi je što nismo pazili na neke stvari koje smo spremali. Osim toga, nemamo preveliku rotaciju i hendikepirani smo s peticama tako da sam, na kraju krajeva, zadovoljan momcima,” izjavio je strateg Cibone nakon dvoboja.

Priznao je trener kako će u narednim tjednima biti teško pod tornjem: “Borba i želja bile su tu no situacija van košarkaškog terena odražava se na momčad. Pred nama je puno posla i u svakoj idućoj utakmici u ABA Ligi neće nam biti lako.”

Za Cibonu se u Pioniru istaknuo mladi Dario Šarić, koji je ubacio 15 poena, a imao je i devet skokova. Strawberry ja zabio također 15, dok je Jagodić-Kuridža imao 12 poena. Kod Zvezde, Nelson i Jenkins ubacili su po 14 poena. (Foto: abaliga.com)

ABA liga, 13. kolo:
Crvena Zvezda Telekom – Cibona 88:63 (26:18, 26:18, 19:13, 17:14)

Crvena zvezda Telekom: Cvetković 1, Lazić 7, Blažič 6, Simonović 3, Marjanović 5, Radenović 5, Katić 9, Ristić 3, Tejić 10, Nelson 14, Jenkins 14, Schilb 11.
Cibona: Kus, Blassingame 5, Šarić 15, Rozić 3, Jagodić-Kuridža 12, Junaković, Janning 7, Strawberry 15, Arapović 4, Gabrić 2.

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar