Čilić: Đoković je fenomenalan čovjek, a puno pomaže cijeloj teniskoj zajednici

Čilić

Puno toga povezuje Novaka Đokovića i Marina Čilića, počevši od činjenice da su obojica iz jedne male države s ovih prostora uspjeli doći do svjetskog vrha, da su osvojili svjetsku titulu u Davis Cupu, dolazili do Grand Slam pehara, obojica su radila ili rade s Goranom Ivaniševićem, posvećeni su humanitarnom radu…

Odnedavno ih povezuje i to što će zajedno igrati na “Adria Tour” regionalnom teniskom turniru, koji je organizirao upravo prvi reket ATP Toura kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.

Susret Đokovića i Čilića očekuje se u Zadru, 20. i 21. lipnja, gdje će im se pridružiti Borna Ćorić, ali i još neki asevi iz samog svjetskog vrha koji sudjeluju na “Adria Tour” u Zadru kojem je suorganizator i Hrvatski teniski savez.

“S Novakom se poznajem od svoje trinaeste godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na touru. Igrali smo mnogo puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji”, kaže Čilić.

Njihov odnos je pun poštovanja, kako van, tako i na terenu, dodaje Marin.

“Novak je fenomenalan čovjek, radi puno na sebi, ali također posljednjih nekoliko godina pomaže tenisu i cijeloj teniskoj zajednici da naš sport bude bolji, i da potakne sve razine da se podignu na višu razinu. Što se tiče te strane, njegovo zalaganje, pogotovo u trenucima u kojima ganja sve svjetske rekorde, na mene posebno utječe te mu se uvijek divim i skidam kapu na trudu.”

Hrvatski tenisač smatra da je organizacija Adria Tour izuzetna ideja.

“Jako malo ljudi bi radilo ono što on radi, i u svakom slučaju sjajna je ideja s njegove strane što pokušava organizirati i održati Adria Tour. Ja ću nastupati u Zadru i tome se neizmjerno veselim. Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam pobijediti Novaka. Iako je to humanitarni meč, nadam se da će biti sjajna atmosfera u kojoj ćemo svi zajedno uživati. Također se nadam da će se pandemija koronavirusa do tada potpuno smiriti kako bi mogao doći veći broj publike i ispratiti fenomenalan sportsko – teniski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima.”

Prema trenutnim planovima Čilić će igrati samo u Zadru, ali otvorena je mogućnost da se i to promijeni.

“Žao mi je što neću moći doći u druge gradove zbog obiteljskih obveza. Ako se nešto otvori, naravno drage volje ću doći i sudjelovati. Šaljem veliki pozdrav svima i nadam se da će svi moći uživati, ako ne uživo, barem ispred malih ekrana i ispratiti ovaj lijepi humanitarni sportski događaj”, zaključuje Čilić.

Jedan od najtalentiranijih tenisača na ATP Touru, Borna Ćorić, pozdravlja Novakov trud da promovira sport i tenis u regiji kroz projekt “Adria Tour”.

“Novak kao jedan od najboljih tenisača svijeta u povijesti jako puno doprinosi jednom ovakvom događaju, i drago mi je da se takav velikan odlučio za održavanje teniskog turnira u ovakvim zahtjevnim vremenima. Zaista je izuzetna stvar da se toliko angažirao oko projekta i mogu reći da je doveo neka od najboljih svjetskih imena ovdje. Siguran sam da ćemo napraviti spektakl u Zadru i u ostalim gradovima Adria Toura”, zaključio je Borna.

TENIS