Buđenje odbojke: Glavna ljubav je u dvorani, ali svi volimo zaigrati i odbojku na pijesku

Galic, Butigan, Raic, Deak, Žukovski, Strunjak, Sedlacek, Bozicevic (7)

Povratak odbojkaških natjecanja još uvijek je neizvjestan, no hrvatski reprezentativci svakodnevno treniraju i čekaju povratak uobičajenih klupskih i reprezentativnih obaveza.

Ema Strunjak, Lea Deak, Božana Butigan, Nikolina Božičević te reprezentativci Timofej Žukovski, Ivan Raič, Danijel Galić i Marko Sedlaček osvrnuli na razdoblje iza njih te na ono što ih tek čeka.

“Na početku epidemije je bilo dosta čudno i teško budući da je ova situacija nova za sve nas. Nas osam cura imale smo veliku sreću jer smo bile zajedno u jednoj zgradi i zajedno smo održavale formu, trenirale i pratile svoj program. Bilo nam je lakše jer nismo za to vrijeme bile same,” izjavila je Ema Strunjak koju je epidemija zatekla u Perugiji, baš kao i kapetana hrvatske reprezentacije Žukovskog: ‘’Sezona nam je službeno završila 10. ožujka. Proglasili su prvenstvo bez pobjednika, također i u Ligi Prvaka i Kupu. Prvog svibnja smo se obitelj i ja vratili u Hrvatsku i najbitnije je da smo zdravi i da možemo normalno nastaviti dalje!”

Galic, Butigan, Raic, Deak, Žukovski, Strunjak, Sedlacek, Bozicevic (4)

Odbojkašice i odbojkaši trenutno treniraju u Zagrebu. Nakon nekoliko mjeseci bez uobičajenih sportskih obaveza, ne skrivaju veselje zbog povratka treninzima.

“Otkada sam u Zagrebu treniram jednom dnevno na Mladosti ali već od idućeg tjedna krećemo po starom režimu s treninzima, dva puta na dan. Čekam da mi počnu pripreme u mom klubu Volero Zurich pa da se njima priključim,’’ izjavila je odbojkašica Lea Deak dok je Ivan Raič dodao: ‘’Za sada najviše radim na korekcijama, odnosno ispravljanju svih nedostataka disbalansa iz prošle sezone. Kroz neka dva do tri tjedna počet ću s jačim fizičkim treninzima, treninzima jakosti i snage, radi pripreme za sljedeću sezonu.”

Galic, Butigan, Raic, Deak, Žukovski, Strunjak, Sedlacek, Bozicevic (8)

Odbojke u Hrvatskoj uskoro će ipak biti i to one na pijesku.

Sezonu klupske odbojke na pijesku najavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin: ”Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i Kupa RH koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli!”

Galic, Butigan, Raic, Deak, Žukovski, Strunjak, Sedlacek, Bozicevic (9)

Reprezentativci su i sami nakratko zamijenili parket pijeskom. Na terenima odbojke na pijesku u Vrapču, jednom od najbolje opremljenih terena u Hrvatskoj, zaigrali su s mladim nadama iz OK Vrapče i Olimpik.

Galic, Butigan, Raic, Deak, Žukovski, Strunjak, Sedlacek, Bozicevic (2)

‘’Iako je naša glavna ljubav u dvorani, na terenu, svi zaista tijekom ljeta kada imamo priliku, volimo zaigrati odbojku na pijesku. Silom prilike zbog krizne situacije i otkazanih reprezentativnih akcija imamo puno više vremena za provesti igrajući odbojku na pijesku,‘’ istaknula je Nikolina Božičević dok je Marko Sedlaček dodao: ‘’Puno više preferiram odbojku u dvorani od one na pijesku. To su dva različita sporta, iako neki tvrde da je to isto, zaista ima puno različitosti,” zaključio je Marko Sedlaček.

Kalendar natjecanja odbojke na pijesku

26. – 28. lipnja PH KLUPSKO 1. TURNIR – ZAGREB
03. – 05. srpnja PH U18 (M/Ž) – SPLIT
10. – 12. srpnja PH KLUPSKO 2. TURNIR – PULA
17. – 19. srpnja PH KLUPSKO MLAĐI KADETI/KADETKINJE – ZAGREB
24. – 26. srpnja PH KLUPSKO 3. TURNIR – SPLIT
15. – 16. kolovoza KUP RH – ZAGREB
21. – 23. kolovoza PH KLUPSKO JUNIORI/ NAJMLAĐI KADETI – SPLIT
28. -30. kolovoza PH KLUPSKO KADETI/KADETKINJE – PULA

OSTALI SPORTOVI