Čilić u maratonskom okršaju spašavao meč-lopte i na kraju spektakularno ‘okrenuo’ Verdasca

Australian Open

U dramatičnom dvoboju trećeg kola Australian Opena Marin Čilić nadoknadio je zaostatak od dva seta te je na kraju slavio nad iskusnim Španjolcem Fernandom Verdascom sa 4:6, 3:6, 6:1, 7:6(8) i 6:3.

Najbolji hrvatski tenisač u prve dvije dionice nije uspio pronaći svoj ritam, no, u trećoj je suparniku prepustio samo jedan gem i tako nagovijestio veliki preokret.

Četvrti set ponudio je novu dramu, a odluka je pala u tie-breaku, Marin je spašavao dvije meč lopte, ali je pokazao fenomenalnu mentalnu snagu i kvalitetu igre te je uspio doći do izjednačenja.

Nakon takvog raspleta bilo je jasno kako Marin juri prema pobjedi. Dominantno je otvorio peti set, osvojio tri gema u nizu i sačuvao prednost do kraja dvoboja. Verdasco je prijetio i sedmoj igri, imao je dvije break prilike, međutim, Čilić se izvukao i nastavio svoj put prema idućem suparniku.

“Verdasco je servirao danas fenomenalno. Bilo je teško i jako dugo mi je trebalo da se vratim nakon gubitka prva dva seta. Početkom trećeg seta opet 0:40, ali uspio sam ostati sabran i podići nivo svoje igre. Mislim da sam treći, četvrti i peti set odigrao fenomenalno.  Još osjećam manje smetnje u koljenu koje mi onemogućavaju neke maksimalne kretnje. Mučio sam se i sa servisom, nisam ulazio u pravi ritam. Bilo je teško, no uspio sam pronaći pravu igru u pravo vrijeme i rješenje. Kad se sve uzme u obzir, zadovoljan sam kako sam sve izvukao,” naglasio je Čilić u izjavi za SBS Radio.

I osmini finala će igrati protiv još jednog španjolskog tenisača, s druge strane mreže bit će Roberto Bautista-Agut, 22. nositelj, protiv kojeg je Marin slavio u posljednja dva međusobna susreta, 2017. godine u Wimbledonu i na Mastersu u Parizu. U oba dvoboja Bautista-Agut nije osvojio niti jedan set.

TENIS