Croatia Match Racing Team dominirao posljednjeg dana, ali na kraju ipak ostao bez postolja: Držali smo se junački!

Hrvatski katamaran u skoku

Posljednjeg dana regate prvog Croatia Match Cupa Poreč 2017 bilo je napeto od ranog jutra. Jedriličari su iz Peškere isplovili oko 10 sati kako bi nadoknadili subotnje zaostatke, zbog slabog vjetra, koji je nažalost pokvario planove i u nedjeljnoj završnici.

Hrvatska posada vodila je sa šest pobjeda i jednim porazom, no, tada su kvalifikacije prekinute zbog nedostatka vremena i četiri najbolje posade izračunate su matematički.

Fantela, Marenić, Kujundžić, Fantela, Damijan

U polufinale tako su se plasirali Croatia Match Racing Team u sastavu (Šime Fantela, Igor Marenić, Rajko Kujundžić i Mihovil Fantela), francuska posada Quentina Delapierrea, Danac Joachim Aschenbrenner i Nizozemac Pieter-Jan Postma. Kako bi prošle dalje u finale, posade su u međusobnim srazovima morale prve doći do dvije pobjede.

Hrvatska posada u konačnici je ipak natjecanje završila na četvrtom mjestu.

Naš skiper Šime Fantela nije krio zadovoljstvo premijernim nastupom svoje posade na regati World Match Racing Toura: “Jako sam ponosan na nas, držali smo se junački, apsolutno smo dominirali cijelim današnjim danom. Jedino što nam nedostaje je više regatarenja u ovoj klasi. Planiramo nastaviti jedriti u M32, svakako.”

Pobjednik Delapierre prije penjanja na najviše postolje je izjavio: “Danas smo u polufinalu dva puta jedrili protiv Fantele i bilo nam je zaista teško. Na kraju smo pobijedili Hrvate 2:1, a nakon toga u finalu i Nizozemce. Stvarno sam uživao u ovoj regati, posebno u pogledu na prekrasnu staru jezgru Poreča. Za nas je ova pobjeda iznimno važna, jer smo se kvalificirali za dalje, zbog čega smo i došli u Hrvatsku”.

S obzirom na premijerni nastup našeg Croatia Match Racing Teama na Croatia Match Cupu Poreč 2017, ovo je fantastičan rezultat, posebno uzevši u obzir da su zlatni olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić po prvi puta jedrili u četveročlanoj posadi, koja je prije utrke bila u prilici vježbati zajedno samo šest dana. Također, Croatia Match Racing Team i danas je nastupio bez ozlijeđenog Patrika Damijana, koji se dobro oporavlja, ali i dalje mora mirovati: “Rame je bolje, no liječnici su mi savjetovali da pričekam još koji dan. Žao mi je što sam bio prisiljen propustiti utrku za koju sam se pripremao mjesecima. Trenirali smo naporno, u teretani i na drugi klasama jedrilica, u Valenciji smo šest dana jedrili zajedno na M32, no u ovom sportu ozljede su česte i nepredvidive budući da se radi o iznimno zahtjevnoj disciplini.”

Po proglašenju pobjednika, vlasnik licence World Match Racing Tour za Hrvatsku Vedran Sušić, pozvao je sve okupljene da i sljedeće godine dođu u Poreč te time najavio drugo izdanje Croatia Match Cupa.

VODENI SPORTOVI