Zlatni olimpijski dvojac više neće jedriti zajedno: Cilj je još jedna medalja u Tokiju!

Fantela, Marenić

Olimpijski pobjednici iz Rio de Janeira u klasi 470, Šime Fantela i Igor Marenić, neće nastaviti jedriti zajedno! Šime karijeru nastavlja u olimpijskoj klasi 49er, zajedno s bratom Mihovilom, dok Igor još uvijek ne zna u kojem će smjeru nastaviti karijeru.

“Novi je izazov ispred mene, gledam prema Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Osvojili smo zlatnu medalju u Riju i neću biti skroman pa ću reći kako je cilj još jedna medalja u Tokiju. Znamo dobro što je za to potrebno jer na veliku sreću prošli smo mnogo toga kroz ovaj posljednji olimpijski ciklus. Ja stavljam taj teret još jednom ispred sebe jer stvarno volim jedrenje i uživam u njemu. Jedrenje je moj poziv i veselim se ovom novom izazovu u kojem ću probati osvojiti još jednu olimpijsku medalju. To je rijetkost u olimpijskom jedrenju,” rekao je Fantela, prenosi HRT.

Marenić ima problema u pronalasku partnera ili partnerice: “Najrealnija opcija za mene je nastavak jedrenja u klasi 470, ali ne isključujem niti opciju jedrenja u mješovitoj posadi. To su u biti jedine dvije opcije koje imam. Vjerujem da uz pravog partnera i obećanu potporu Hrvatskog jedriličarskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora te potencijalnih sponzora, mogu na jednak način predstavljati Zadar, naš klub i hrvatsko jedrenje u budućnosti.”

VODENI SPORTOVI