[CROSPORT na DOBRO World Cupu] Četvrto Srbićevo zlato u Osijeku, Ana Đerek oko vrata stavila dva srebra: Navijači su najbolji dio ovog spektakla!

1655059145473

Fantastičan je bio drugi finalni dan DOBRO World Cupu u Osijeku! Tin Srbić osvojio je svoje četvrto zlato na preči pred sjajnim domaćim navijačima, dok je Ana Đerek odlično odradila vježbe na gredi i parteru te je zaslužila dvije srebrne medalje…

“Ne zna što bih rekla…”

“Stvarno sam prezadovoljna! Rekla sam danas kroz jutro da osvojim jedno srebro to bi bilo odlično. Jedino srebro nisam imala u svojoj kolekciji, imam dva zlata i broncu i evo danas dva srebra.”

“Još sam ponosnija na to što je ovo treći vikend zaredom kako osvajam dvije medalje i to nije mala stvar!”

Njen trener Miro Končarević e baš danas slavio rođendan i ovo je najljepši poklon…

“Nema boljeg trenera od njega, mislim da mu je ovo jako dobar poklon za rođendan.”

“Počelo je ‘klimavo’, napravila sam grešku na prvom elementu i pojavila se trema. Morala sam se snalaziti i smirivati, ali na kraju sam opet izvukla vježbu i bez većih pogrešaka s jako teškim saskokom. Sve skupa kad se zbroji, na postolju su bile svjetska prvakinja, ja i europska prvakinja. Prezadovoljna sam što sam se našla rame uz rame s takvim gimnastičarkama, s takvom klasom ‘gredašica’.

Svi me znaju kao ‘parterašicu’ i drago mi je da se vidi kako dobro radim i na gredi,” posebno je istaknula.

“Na parteru sam se stvarno osjećala dobro, jedan od rijetkih nastupa kad nisam bila umorna. Pretpostavljam kako je to i do ove divne publike,. Znala sam da ću dati zadnji atom snage i mislim da sam to i napravila., Uspjela sam uživati, nisam napravila niti jednu veću pogrešku i ja sam prezadovoljna.”

Ana će nastaviti s ovim strašnim ritmom, a pred njom su i Mediteranske igre i Europsko prvenstvo

“Plan je sada otići u Sloveniju na još jedan Svjetski kup, čeka me još jedan ‘radni vikend’. Nakon toga se vraćamo kući na 12 sati pa letimo u Alžir na Mediteranske igre.”

“Čeka me gust raspored, blago rečeno…”

“Zadovoljna sam u kakvoj sam formi i koliko sam spremna. I Tijana i ja odbrojavamo ova natjecanja, fizički je to veliki napor i tko preživi pričat će. Super se osjećam, malo me muči ahilova tetiva, ali sve u svemu baš sam u super formi.”

Naša najbolja gimnastičarka je i izuzetna studentica.

“Ovaj tjedan sam položila zadnji kolokvij, dobila sam i rektorovu nagradu i stvarno je nestvarno, sve mi je pošlo za rukom. Rektorova nagrada me razveselila i više nego što sam očekivala. Ovo je dokaz, ‘crno na bijelo’ da to što radim dobro radim. Kvalifikacije sam u Osijeku odradila bez problema, onog trenutka kad sam završila nastupe sam znala da sam u finalu. I onda još te dvije medalje, stvarno ne znam što se ovo dogodilo!”

“Ne znam di mi je kraj ove sezone,” s velikim osmjehom na licu nam je poručila Ana pa se još jednom zahvalila publici:

“Navijači u Osijeku su stvarno genijalni, stvarno je publika najbolji dio ovog spektakla. Osjeti se ta podrška, taj pljesak s tribina, meni se tada pod trese ispod nogu, to je nešto posebno.”

“Bilo je previše do početka finala, ‘ostarila’ sam dok nismo došli u dvoranu. Kad je sve krenulo, prošlo mi je brzo, nisam imala puno vremena između grede i partera, ali pošto sam se natjecala i u višeboju, znam kako je to kad završiš jednu vježbu. Ona se ‘briše’ u glavi i idemo dalje. Napravila sam to i ovaj put, ali je bila razlika što sam već osvojila medalju, stavila sam srebro oko vrata i lakše sam mogla odraditi vježbu na parteru.”

“Odlučila sam zaista pokazati ono što mogu, sve sigurnija i sigurnija sam u ovu vježbu i to se i vidjelo.”

Tin Srbić je također mogao biti sretan i zadovoljan, nakon još jednog uspješnog, ali i napornog nastupa u Osijeku.

“Bilo mi je preteško, zadnji sam nastupao. Vježba je bila ‘pojačana’, ali na kraju nije imalo smisla napraviti sve elemente koje sam planirao. Puno toga sam promijenio u vježbi, ali sam zadovoljan, jer sam sve odradio jako dobro. Ocjene su bilo malo veće kod svih natjecatelja, ali na kraju su mi svi priznali kako je zlato i više nego zasluženo!”

“Stvarno sam presretan!”

“Bilo je sjajno ponovno nastupati pred ovom divnom publikom. Možda nisam bio ‘nabrijan’ u početku, ali kad su me prozvali i kad sam čuo navijanje dobio sam dodatno samopouzdanje. Bilo bi mi puno teže da nisam imao tu podršku. Možda se i nije vidjelo, ali dosta sam se ‘čupao’. Nije baš sve išlo kako treba, uzelo mi je to dosta snage, ali stvarno sam sretan da sam uspio odraditi vježbu i izgleda kako sve ide u dobrom smjeru,” istaknuo je.

“Nisam uspio napraviti tu zadnju kombinaciju kako sam planirao, ali da je bilo neko Svjetsko ili Europsko prvenstvo, možda bih išao ‘na glavu’, možda bih odletio i pao. Ali, u ovom trenutku stvarno više nisam imao snage, želio sam ipak sve napraviti kako treba!”

Lucijan Krce također je morao biti zadovoljan.

“Valjda je trener zadovoljan. Glavni cilj je bio da se pokažem s ovom vježbom, da ju pripremimo za Europsko prvenstvo i vjerujem kako ću tada ići još jače i još bolje.”

“Jer, da nisam išao s ovom ‘pojačanom’ vježbom, kao što smo se dogovorili, vjerujte mi da bi ‘špotao’, makar bio i prvi!”

“Pokušao sam ispuniti naš dogovor, potrudio sam se, mislim da smo oboje jako zadovoljni i idemo dalje raditi kako bismo bili spremni za Europsko prvenstvo.”

?zlatnine’ je sve više i više u domu Srbićevih u zagrebačkoj Dubravi.

“Mama doma čuva sve medalje, vješa ih po zidu u Dubravi! Ovo je četvrto zlato, najviše od naših gimnastičara, moram sad to ‘podebljati’ da me nitko ne stigne.”

“Seligman više ne može stići,” našalio se na činjenicu kako se legendarni Robi Seligman oprostio od svojih navijača u Osijeku.

“Prekrasan jedan dan je ovo bio i baš mi se lijepo bilo vratiti pred ovu publiku. Nadam se kako će tako biti i u budućnosti, spreman sam za drugi dio sezone.”

“Idemo sad na Mediteranske igre, tamo će biti drugačija sprava, koja mi baš i ne odgovara, ali ćemo ju postaviti u Lučkom pa ćemo trenirati na njoj. Probat ću i tamo u finalu vježbati 6,0 i da ću uspješno to izvesti. Isto tako i na Europskom prvenstvu,” otkrio je planove Srbić pa

“Gymnova sprava mi ne odgovara za moje elemente, dosta je tvrđa i daje manju reakciju. Ne odgovara mi dok se ne naviknem, ali nije niti Možniku odgovarala pa sam neke od najvećih uspjeha ostvarili na Gymnovi. On europsko, a ja svjetsko zlato. Ista priča je i s Udeom i konjem s hvataljkama.

“Kaj nam ne odgovara, možda se više potrudimo,” u svom je stilu zaključio sjajno raspoloženi Srbić.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: