Mirela Kardašević osvojila dva svjetska zlata i postavila nova dva svjetska rekorda: Sav trud, rad i veliko odricanje su se isplatili!

Mirela Kardasevic

Mirela Kardašević je na Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah održanom u Beogradu postavila dva nova svjetska rekorda, osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu…

Prvi dan Svjetskog prvenstva Mirela je nastupila u disciplini DNF (dinamika bez peraja) gdje je preronila 201 m što je bio svjetski rekord, međutim Poljakinja je srušila taj rekord i uzela zlatnu medalju. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) Mirela je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m. U posljednjoj disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila je 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

“Konkurencija je bila vrlo jaka, najjača do sada, tako da su ova postignuće izrazito velika. Sav trud, rad i veliko odricanje su se isplatili. Još uvijek sam preplavljena emocijama jer je za mene ovo bilo najuspješnije Svjetsko prvenstvo do sada. Ovaj uspjeh je odraz upornosti, zdrave motivacije i velikog odricanja. Ne bih ovo postigla bez svoje obitelji i svojih sinova, trenera Ivana Drviša, kluba DPS i Slavena Cubrica. Svaki uspjeh je timski uspjeh i zato im svima hvala,“  rekla je Kardašević!

Hrvatska reprezentacija je najuspješnija u Beogradu. Hrvati su osvojili 6 medalja na prvenstvu od kojih su 3 zlata, 2 srebra i 1 brončana. Vanja Peleš je srebrni u dinamici bez peraja s preronjenih 226 m, Budimir Šobar zlatni u statici s 9 minuta i 12 sekundi i Boris Milošić brončani u statici s 8 minuta i 2 sekunde.

Mirelu sada očekuje kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za dubinsku sezonu i Svjetsko dubinsko prvenstvo u listopadu.

VODENI SPORTOVI