Crouser briljirao pokraj fontana, Mihaljević zadovoljan: Osjetila se energija

Crouser Hanžek

Za kraj sezone svjetska elita u bacanju kugle okupila se u Zagrebu, na 7. Memorijalu Ivana Ivančića.

Šestorica od desetorice najboljih na svijetu u ovom trenutku bili su na bacalištu pokraj fontana, sve tri olimpijske medalje iz Tokija na čelu s najboljim svjetskim bacačem u ovom trenutku i svjetskim rekorderom Ryanom Crouserom. A on je ponovno briljirao s rekordom mitinga i hicem od 22.84 metra, najboljim hicem na europskom kontinentu još od svibnja 1988. godine!

Bila je to još jedna velika predstava bacača kugle s 14 hitaca preko 21 metar i 7 hitaca preko 22 metra. Šestorica su bacila preko 21 metar!

Prvi je daleko bacio Tom Walsh s 21.74, ali je odmah u svom prvom hicu to s 22.19 “poništio” Crouser. Već u drugoj seriji sjajni Amerikanac je došao na čelo s 22.60 metara i nastavio još jednu solo utakmicu ove sezone.

Šest puta bacio je sjajni Amerikanac kuglu preko 22 metra i apsolutno zaslužio svoju četvrtu pobjedu na zagrebačkom mitingu.

“Doista sam sretan, zadovoljan i ponosan na sve što sam uspio ove sezone. Drago mi je da sam u Zagrebu ostvario ovaj rezultat, jer je Zagreb zbog jedne posebne atmosfere miting na kojem se osjećam najbolje. Osjetila se energija, ponijela nas je za dobro natjecanje na kraju ove sezone. Sada se vraćam kući i počinjem raditi za novu sezonu, jer bez rada se ne može do vrhunskih ostvarenja. Mislim da u smislu brzine i tehnike, te mentalno mogu još napredovati i vidimo se sljedeće sezone – rekao je briljantni Amerikanac.

Liniju na 22 metra prebacio je i Novozelanđanin Tom Walsh (22.39). Na zadovoljstvo domaćih navijača odličan je bio i Filip Mihaljević. Rastao je iz hica u hitac i dobacio na 21.26 metara, a veliku večer su imali i Amerikanac Josh Awotunde s 21.19, te Armin Sinančević iz Srbije koji je bacio kuglu 21.45.

Filip Mihaljević domaća uzdanica ispunio je sva očekivanja i ciljeve koje si je postavio uoči zagrebačkog nastupa.

“Zadovoljan sam, sezonu smo počeli preko 21 metar i završili na isti način. Svi smo već pomalo umorni, sezona je bila teška i naporna, pa i Crouseru koji je daleko od svog rekorda koliko i mi ostali od svojih. Kada bih ocjenjivao sezonu, rekao bih – četvorka. Da je u Tokiju bilo dobro bila bi i petica, jer bilo je i rekordnih 21.94 i medalja u dvorani. I drago mi je da sam konačno i u Zagrebu nakon godina bez uspjeha bacio 21 metar, da sam to ostvario u ovoj sjajnoj atmosferi kraj fontana – zaključio je Filip Mihaljević.

OSTALI SPORTOVI