Dalić: Ne mislimo stati, ostalo je snage i za Engleze! Modrić: Znamo koliko cijela zemlja očekuje od nas!

Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Vatreni su u još jednom dramatičnom dvoboju, tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, eliminirali domaćina Rusiju te su ponovno među četiri najbolje nogometne nacije svijeta, prvi puta poslije legendarne Francuske ’98 kad smo uzeli nezaboravnu broncu.

[VIDEO] Vatreni nakon drame s Rusima ušli u polufinale: Bila bi šteta da ne vidimo Moskvu!

[VIDEO] Moja domovina…

Stigao je trenutak i za dodatni rezultatski iskorak…

“Čestitam dečkima na polufinalu, ali i ruskoj reprezentaciji koja se odlično borila, oni se uvijek drže svog trkačkog, agresivnog stila. Dali su i više nego što mogu, a pritom su i kvalitetni. Sreća nam je bila naklonjena. Bio sam miran, staložen i koncentriran cijelu utakmicu, kontrolirao sam emocije, no poslije Rakitićevog jedanaesterca sve je to izašlo iz mene. Laknulo mi je, znajući da smo obradovali i sebe i sve ljude u Hrvatskoj. Ne plačem često, ali sada imam zašto – Hrvatska je u polufinalu, što je sjajan rezultat,” naglasio je izbornik Zlatko Dalić.

U srijedu u Mosvi na stadionu Lužnjiki od 20 sati kreće veliki okršaj s Englezima: “Iza svih igrača teška je i naporna sezona. Nije lako tražiti igru, diktirati tempo, tada dođe i do fizičkog pada. Slažem se, u narednim danima moramo se odmoriti, nešto možda i promijenimo do Engleske kako bismo osvježili momčad. Ne mislimo stati, ostalo je još snage za Engleze. Motivirani smo, dajemo sve od sebe i ponovno nas čeka teška borba, no vjerujem u nas. Engleska je danas bila bolja od Švedske, ima izbornika koji forsira ofenzivan nogomet, ali favorita nema. Bit će 50-50. U turniru su ostale borbene, kompaktne, organizirane momčadi, a unaprijed proglašavani favoriti već su otišli kući,” dodao je Dalić.

Valjda je suđena dodatna drama

Kapetan Luka Modrić ponovno je bio ponajbolji na terenu, zaradio je titulu igrača utakmice, treći put na ovom Svjetskom prvenstvu!

Ponovno je bio realizator u raspucavanju, ali i predvodnik slavlja nakon pobjede…

“Rusija je odigrala vrlo dobro, organizirano i trkački moćno, posebno u prvom dijelu kada zbog pritiska nismo mogli uspostaviti svoju igru, nismo se usudili riskirati s dodavanjima. No, u nastavku smo bili bolji, dominantni, i trebali smo sve završiti prije jedanaesteraca. Ipak, valjda je suđeno da sve završi u dodatnoj drami.”

“Bilo je teško, mučili smo se, imali smo problema s ozljedama i naposljetku nam se dogodio i taj primljeni pogodak, možda i djelomično zbog umora. Teška utakmica s Danskom također je ostavila trag, ali u jedanaestercima smo pokazali karakter, pogotovo nakon što je Subašić obranio prvi ruski pokušaj,” naglasio je Luka.

Engleska nije nepremostiva prepreka za ove Vatrene: “Nadam se da ćemo igrati bolje nego protiv Rusije. Engleska je dobra, posebno u prekidima, a obje momčadi igraju pod velikim pritiskom zbog očekivanja plasmana u finale. Znamo koliko cijela zemlja očekuje od nas, pa i koliko mi sami očekujemo od sebe. Bit će to zahtjevan dvoboj, no dobro ćemo se pripremiti,” dodao je Modrić, koji se prisjetio i Francuske ’98:

“Čini nas iznimno sretnima i ponosnima što smo nakon 20 godina ponovno u polufinalu. Iza nas je težak put, mnogo smo pehova prošli na prijašnjim velikim natjecanjima, no sada nam se sve vraća. Nadam se da ćemo otići i dalje, imamo sve predispozicije, i mislim da možemo napraviti dodatni korak prolaska u finale!”

NOGOMET