Mandžukić: Normalno da želimo otići do kraja! Subašić: Rekao sam da ću igrati s jednom nogom, ako treba!

Lovren, Suba, Vrsaljko

Mario Mandžukić ponovno je bio jedan od hrvatskih junaka, majstorski je uposlio Kramarića za izjednačujući gol, dok je cijeli dvoboj neumorno ‘orao i kopao’ travnjak Olimpijskog stadiona u Sočiju.

“Bilo je teško i znali smo da će biti teško. Ali što nas briga, u polufinalu smo. Zaslužili smo svojim odnosom na terenu, borbenošću, zalaganjem i igrom!”

“Isto kao i protiv Danske, osjećali smo grč u želucu i nervozu, ali najvažnije je da smo u polufinalu pa neka cijela Hrvatska slavi. Nemam pojma odakle mi snage, dajem sve od sebe za ekipu,” istaknuo je Mandžo.

“Kada smo već došli do ovdje normalno je da želimo otići do kraja. Vjerujte da ćemo dati i zadnju kap znoja. Ako možda nećemo uspjeti, nitko nam neće moći zamjeriti, ali spremni smo dati sve od sebe. Spremni smo doći tamo gdje svi mi želimo,” dodao je. 

Subašić se ponovno iskazao maestralnim obranama, što za vrijeme igre, što u konačnom raspucavanju. U samoj završnici regularnog vremena imao je velikih problema s ozljedom, ali je stisnuo zube i pokazao kako se bori za Hrvatsku: “Već sam na zagrijavanju osjetio da me malo zateže, ali glavno je da smo mi prošli dalje. Sve drugo je nebitno…

“Rekao sam izborniku da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba, neka sačuva tu izmjenu za nekoga drugog,” naglasio je Suba i poručio: “Ponosan sam, sretan i prepun zadovoljstva. Svi izgaramo za ovo i svi želimo napraviti nešto više. Hvala Bogu da je nagradio naš trud, zalaganje i odricanje prema treningu. Iz našeg zajedništva dolazi i ovaj rezultat. Svi ginemo jedni za drugog i zaslužili smo prolaz i bez jedanaesteraca.”

Dvoboj za ulazak u finale Svjetskog prvenstva igra se u srijedu 11. srpnja u 20 sati po našem vremenu na moskovskom stadionu Lužnjiki: “Engleska je dobra momčad, bez dvojbe, no kada smo mi kompaktni, možemo imati ubitačne protunapade. Što se vratara tiče, svi polufinalisti imaju vrhunske vratare i na njihovim obranama momčadi idu dalje”

⇒ [VIDEO] Vatreni nakon drame s Rusima ušli u polufinale: Bila bi šteta da ne vidimo Moskvu!

⇒ [VIDEO] Moja domovina…

Dalić: Ne mislimo stati, ostalo je snage i za Engleze! Modrić: Znamo koliko cijela zemlja očekuje od nas!

Domagoj Vida znao je proslaviti veliki uspjeh Vatrenih, n, posao još nije završen: “Dobili smo puno poruka podrške iz domovine, ne mislimo stati na ovome. Neka navijači sada slave, a mi ćemo se već u nedjelju prihvatiti posla za Engleze!”

NOGOMET