Damir Martin i brojni drugi vrhunski hrvatski sportaši na predstavljanju inovativnog programa poboljšanja vještina potrebnih za postizanje vrhunskih rezultata

Ana Kotzmuth, Damir Martin, Igor Čerenšek, Ana Kričković, Damjan Žunić (2)

Zagreb se uvrstio među jedno od tri europska središta u kojima postoji najsuvremeniji program analize, treniranja i poboljšanja vještina za vrhunske sportaše. U društvu Damira Martina, Kristijana Vincetića, Anđele Mužinić, Vlatke Kiuk, Lovre Majera, Adriana Šempera, Ivana Raiča te brojnih uzvanika predstavljen je jedinstveni inovativni program analize, treniranja i poboljšanja vještina, a kojeg prvi i jedini u Hrvatskoj upravo provode Poliklinika Optical Express i Mental Training Center.

Vlatka Kiuk

Kroz edukativni panel mr. sc. Damjan Žunić, mag. psych. Igor Čerenšek, dr. med. Tomislav Madžar i dr. med. Natko Beck upoznali su uzvanike i javnost s najnovijim programima za unaprjeđenje mentalnih sposobnosti i poboljšanje vještina te najnovijom tehnologijom u svijetu zdravlja. Sinergija motivacije, fokusa, odnosa i upravljanja emocijama potiče razvoj mentalnog zdravlja i postizanja izvrsnosti kod svakog sportaša.

Natko Beck, Tomislav Madžar,  Damjan Žunić, Igor Čerenšak, Luka Bulić (2)
Koristeći najmoderniju dostupnu tehnologiju, program je posvećen unaprijeđenu percepcije, razvoju fokusa i upravljanju emocijama. Prvi korak svakog MTC programa koji se provodi je testiranje kojim se određuje prostor za napredak klijenta bilo u njihovim navikama obrađivanja vizualnih informacija, u kontroli intenziteta pobuđenosti ili nemogućnosti postizanja zone optimalnog performansa. Nakon toga pristupa se procesu treninga kako bi poboljšali svoje performanse na terenu.

Senaptec

Prakticiranjem ovog programa sportaši poboljšavaju brzinu reakcije, sposobnost istovremenog praćenja više meta, procjenu udaljenosti mete, korištenje perifernog vida, kontrolu pobuđenosti živčanog sustava te mnoge druge vještine ključne za profesionalni sport. Rezultati se obrađuju individualno za svakog sportaša, ovisno o sportu s kojim se bavi, razini natjecanja i poziciji unutar momčadi te se predlažu vježbe koje poboljšavaju određene vještine. Vježbe za poboljšanje nisu komplicirane, mogu se ukomponirati u svakodnevni trening, a mogu se raditi u pauzama između ostalih redovnih treninga. Rezultati se konstantno prate i statistički obrađuju.

Igor Čerenšak, Kristijan Vincetić, Anđela Mužinić

“Za sebe volim misliti da sam sportaš koji uvijek teži boljem i traži napredak u svakom pogledu, čak i kad sam ostvario uspjeh ili postigao zadani cilj. Mentalni trening činio je veliki iskorak za mene, a tehnike i alati pomogli su mi ostvariti još veći uspjeh u veslanju. Danas i dalje ulažem u sve važne aspekte pripreme: sportsku, kondicijsku, mentalnu, ali i u trening senzorike što znači da pokrivam sva područja potrebna za vrhunski rezultat. Trening na Senaptec Sensory Stationu, neurofeedback i biofeedback uređaju čine značajan dio napretka u modernom svijetu sporta gdje upravo takva ulaganja čine ‘jedan posto’ onoga što vas izdvaja od prosjeka,” rekao je Damir Martin, trofejni hrvatski veslač, svjetski i europski prvak te srebrni hrvatski olimpijac!

Tomislav Madžar,  Damjan Žunić (3)

Podizanje svijesti o važnosti preuzimanja kontrole nad vlastitim zdravljem i brige o očima – najosjetljivijem ljudskom organu – u fokusu je Poliklinike Optical Express čiji stručni tim dugi niz godina vjerno svjedoči o uspješnosti obavljenih tretmana i brojnim pozitivnim primjerima iz prakse. Mental Training Center tvrtka je koja je kroz svoje programe i tim vrhunskih stručnjaka psihologa u potpunosti posvećena primjeni znanstveno utemeljene psihologije izvrsnosti u napredak svojih klijenata.

Tomislav Madžar,  Damjan Žunić

“Za mene ne postoje nevažne utakmice i treninzi, svaki je dan prilika za napredak. Mentalni Trening Centar je mjesto gdje uz pomoć vrhunske tehnologije i stručnog nadzora svakodnevno ostvarujem napredak u fokusu i upravljanju intenzitetom, što kasnije prenosim na nogometni teren,” naglasio je Lovro Majer, nogometaš Lokomotive i najbolji mladi igrač HNL-a prošle sezone. “Izvrsnost u mom sportu na poziciji vratara znači svakodnevnu preciznost, emotivnu kontrolu i fokus. To je moja odgovornost a uz tehnologiju Mentalnog Trening Centra i njihovog tima stručnjaka na tome radim sustavno i precizno,” dodao je Adrian Šemper, talentirani mladi hrvatski nogometni vratar.

Odbojkaški reprezentativac Ivan Raič također je istaknuo: “Mentalni trening centar doprinio je mojoj mentalnoj fleksibilnosti u svakom pogledu. Mentalni trening pomogao mi je usavršiti sposobnosti što mi je posljedično pružilo priliku za napredak u tehničkom smislu, ali i u cijelom nizu drugih igračkih kvaliteta. Lakše mi je pronaći mir, fokusirati se na zadatak, jednostavnije pronalazim optimalnu razinu funkcioniranja, a ulazak u ‘flow’ je postala moja svakodnevica. Neizostavan dio mog napretka podrazumijeva rad na biofeedback uređaju i Senaptec Sensory Stationu. Bez njih ne bi ostvario tako brzi napredak, što je u vrhunskom sportu ionako veliki izazov.“

VODENI SPORTOVI