Spektakularan preokret fantastičnih hrvatskih odbojkaša: Nikad se ne predajemo!

Hrvatska odbojkaši CEV

Hrvatska je s 3:2 (20:25, 22:25, 25:18, 26:24, 15:9) pobijedila Estoniju, koja je nošena podrškom pet tisuća glasnih navijača na svom terenu vodila 2:0 u setovima, ali su naši odbojkaši velikim preokretom stigli do slavlja!

Veliki je ovo korak prema plasmanu u osminu finala, a sve će biti jasnije poslije dvoboja sa Slovačkom.

“Dogodilo se to da hrvatski reprezentativci nikada ne odustaju i neizmjerno sam ponosan na cijelu momčad,”  izjavio je kapetan Tsimafei Zhukouski.

Izbornik Zanini je maestralno vodio ovaj susret. Kad im je malo ponestalo snage, iz igre je izvukao naše lidere, Andrića i Sedlačeka, a na njihovo mjesto uskočili su Raič i mladi i neiskusni Hanžić.

Bili su to potezi dostojni velikog stručnjaka, jer Raič je u završnici meča donio nevjerojatnu energiju, začinjenu i s 13 poena u posljednja tri seta, a Sedlaček se, nakon odmora na klupi, u završnici vratio preporođen i s 20 poena prometnuo se u našeg najučinkovitijeg igrača. Standardno dobri Šestan imao je 15 poena.

“Sretni smo i zadovoljni, ovo nam je nagrada za tri mjeseca mukotrpnog rada. Zaslužili smo ovo, pokazali smo još jednom da bez prave sportske atmosfere ne možemo igrati, niti mi niti bilo koji sportaši. Digla nas je ova publika isto koliko i domaćine,” rekao je po svršetku meča primač-pucač Marko Sedlaček.

“Bio je užitak igrati pred ovom punom dvoranom. Vratili smo se nakon 0-2, pokazali karakter i izvojevali veliku pobjedu za nastavak natjecanja, jer smo po nekim prognozama skoro sigurni za drugi krug. No, imamo još jednu utakmicu za odraditi i tu idemo na pobjedu,” dodao je nakon utakmice korektor Ivan Raič.

U prva dva seta Estonija je živjela na snažnim servisima, to je bila karta na koju su igrali, uz puno rizika. Na kraju su za osam aseva pogriješili 21 servis, dok je Hrvatska za njih šest pogriješila 12 puta. Napad je bio na strani Estonije, 66 poena prema 53 Hrvatske, ali neforsirane pogreške skupo su ih koštale, 31 prema Hrvatskih 20. Hrvatska i puno bolja u bloku, 16 poena, prema sedam Estonije.

Za Hrvatsku na ovom prvenstvu igraju Tsimafei Zhukouski, Bernard Bakonji, Marko Sedlaček, Ivan Raič, Filip Šestan, Sandro Dukić, Sven Šarčević, Hrvoje Pervan, Kruno Nikačević, Leo Andrić, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Tomislav Mitrašinović i Dominik Brčić. Stručni stožer čine izbornik Emanuele Zanini, pomoćni treneri Tomislav Ćošković i Davor Hrelja, statističar Matteo Morando, fizioterapeut Luka Penga i team manager Iva Bule.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI