Davor Komar prvi hrvatski boćar na Paraolimpijskim igrama: Teško je opisati tu sreću i zadovoljstvo!

davor komar

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora o prihvaćanju odluke međunarodne krovne organizacije za paraboćanje BISFED za evidentnog putnika na 16. Paraolimpijske igre u Tokiju imenovan je Davor Komar.

Komar je svojim nastupima u protekle dvije godine ostvario plasman na međunarodnoj rang listi koji mu omogućava nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.

“Teško je opisati tu sreću i zadovoljstvo kao što je plasman na Paraolimpijske igre i to kao prvi hrvatski paraboćar . Iza mene je deset godina velike požrtvovnosti, svakodnevnih treninga i priprema. Godišnje na desetine tisuća prijeđenih kilometara. Od četiri do šest sati svakodnevnih treninga, subotom kada nema natjecanja desetosatno treniranje u Ljubljani sa svojim sparing partnerom Matjašom Bartolom,” istaknuo je Komar pa dodao:

” Veliku zahvalnost dugujem svome Boćarskom Klubu osoba s invaliditetom istarske županije ‘Istrijana’, Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Posebno želim se zahvaliti svojoj obitelji, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć. Također se želim zahvaliti svim članicama i članovima mog stručnog tima koji me je vodio do ovog velikog uspjeha”, piše hpo.hr.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić nije skrivao svoje zadovoljstvo plasmanom Komara u Tokio: “Vrlo sam sretan i zadovoljan činjenicom da ćemo po prvi puta u našoj povijesti imati boćara na paraolimpijskim igrama . Davor Komar u kategoriji BC4 temeljem pozicije na svjetskoj rang listi BISFEDa i s time stekao je pravo nastupa na paraolimpijskim igrama. Veliki je to uspjeh za paraboćanje u Hrvatskoj i za hrvatski paraolimpijski sport.”

Kvalifikacijski ciklus u paraboćanju okončan je s 31. prosincom prošle godine, no zbog poznatih pandemijskih razloga tek smo sada doznali putnike za Tokio.

Da podsjetimo nakon što je u dosadašnjem kvalifikacijskom procesu Hrvatska potvrdila nastupe u atletici Ivana Katanušića, Matije Sloupa, Mikele Ristoski i Miljenka Vučića, u plivanju Dina Sinovčića i Kristijana Vincetića te u taekwondou Ivana Mikulića, a sad im se pridružio i boćar Davor Komar.

Hrvatska će sljedeće godine nastupiti u Tokiju s dvadesetak parasportaša, ali zasigurno po prvi put u dva sporta u kojima nismo do sada imali predstavnike, a to su taekwondo i boćanje.

PARAOLIMPIJCI