Hrvatski Premier Tenis protiv koronavirusa: Osijek domaćin humanitarnom turniru hrvatskih teniskih zvijezda

Hrvatski Premier Tenis

Mnogi će se složiti da sport spaja ljude, stvara osjećaj ponosa prema vlastitoj zajednici i domovini te ostavlja velik trag i najljepša sjećanja svim generacijama.

Ovo razdoblje bilo je poprilično stresno i neizvjesno za sve sportašice i sportaše pa tako i za tenis. Turniri su odgođeni ili otkazani, a tenisačice i tenisači su većinom provodili vrijeme u krugu svojih obitelji, nadajući se što skorijem povratku na njima omiljene terene.

“Vrlo sam uzbuđena što ćemo svi zajedno ponovno odigrati i takmičarskog tenisa, ali i početi podizati formu za nadam se, skori početak WTA i ATP Toura. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije na neki način, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira,” priznaje tenisačica i FED CUP reprezentativka, Donna Vekić.

Događaj pod nazivom Hrvatski Premier Tenis pod sloganom #pokrenimotenis, dokaz je koliko zdrava inicijativa i ljubav prema određenom sportu, u ovom slučaju – tenisu, može puno. Realizacija ovog događaja, u vrijeme kada su svi sportski događaji suspendirani, nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da makar preko malih ekrana dožive čaroliju teniskog terena i to od strane 20 hrvatskih tenisača i tenisačica, koji su redom: Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac.

Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj hvalevrijedan događaj. Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velike humanitarna akcija pod nazivom ‘HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19′. Akcija će se provoditi u dva seta, prvi set je zamišljen kao prikupljanje sredstava do početka eventa te set za vrijeme eventa i live prijenosa za vrijeme kojeg će gledatelji svojim pozivima moći donirati novac. Cilj je kroz dva dijela humanitarne akcije osigurati znatna financijska sredstva, koja će biti donirana projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

“Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu humanitarnu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga. Zahvaljujem Donni, njezinoj obitelji i timu oko nje što se trude oko ovako lijepe akcije, a mi ćemo kao Hrvatski teniski savez nastojati čim više pomoći u organizaciji i kao pokrovitelj, jer ovo je još jedno predstavljanje tenisa u najboljem svjetlu. Posebna zahvalnost ide i našim tenisačima i tenisačicama koji su se odazvali, od aktualnih članova Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, preko naših najboljih juniora, do legendi”, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Hrvatski Premier Tenis održat će se u Osijeku od 4. do 7. lipnja 2020. Radi trenutne situacije, svih 20 sudionika, igrat će tenis bez gledatelja, točnije pred praznim tribinama, a cijeli će događaj biti medijski popraćen putem javne televizije. Bez obzira što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.

“Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Hrvatskog teniskog saveza. Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima vrhunski tenis” – dodaje Igor Vekić, ECM Global d.o.o.

TENIS