Debakl protiv Argentine, Červar najavio odlazak: Razočaran sam…

Červar, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je prvi poraz na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu. U susretu drugog kola Skupine 2, Argentina je pobijedila Hrvatsku 23:19 i dovela je u situaciju da je bliže ispadanju s natjecanja nego četvrtfinalu.

Gotovo ništa nije funkcioniralo, a nakon šokantnog poraza izbornik Lino Červar najavio je kako poslije Egipta više neće voditi reprezentaciju.

“Za mene je ovo isto razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve, to je za mene nedopustivo. Neka dođe netko tko će mene zamijeniti, nisam spreman više dalje. Mislim da sam puno posvećenosti i strasti dao reprezentaciji. Mislim da trener, kojem ekipa ovako igra važnu utakmicu, nije u redu da vodi reprezentaciju. Reprezentacija je stvarana 20 godina da ide na glavu i da se bori za svaku loptu. Ja sam razočaran i snosim odgovornost. Žao mi je da ovako odlazim, ali odluka je definitivna. Neka ovo bude poruka, ja ću dati podršku novom izborniku. Jako sam razočaran,” istaknuo je poslije svega.

HRVATSKA: Pešić 12/26Šego 1/7, Marić 0/1, Duvnjak 1/3, Horvat 0/2, Šarac 0/1, Karačić 1/4, Štrlek 0/1, Čupić 7/9, Musa -/-, Mamić 3/5, Šebetić 3/5, Mandić 2/2, Jaganjac 1/3 , Martinović 0/2, Šipić 1/2,  izbornik: Lino Červar

 

Za prolazak među osam najboljih na svijetu Hrvatska mora pobijediti Dansku, a Katar slaviti protiv Argentine. 

(Foto: HRS)

RUKOMET