Mladost i Jug u borbi za trofej hrvatskog Kupa: Imamo najkvalitetnijeg mogućeg suparnika

Mladost Jug

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Primorje 11:6 (2:1, 2:0, 6:2, 1:3) u polufinalu Kupa Hrvatske i naslov će braniti protiv dubrovačkog Juga. Najveći rivali hrvatskog vaterpola igrat će sutra od 17.30 sati na riječkom bazenu Kantrida.

‘’Mislim da je pobjeda zaslužena, od samog početka smo diktirali ritam i bili bolja momčad. U zadnjoj četvrtini smo ciljano odmarali neke stožerne igrače, spremamo se za finale i u mislima smo već tamo. U Jugu imamo najkvalitetnijeg mogućeg suparnika. Odigrali su danas koliko im je trebalo, toga smo svjesni. Sutra je novi dan, nova utakmica. Bit će to kvalitetna vaterpolo predstava, želim i njima i nama jedno sportsko nadmetanje, fer borbu i neka pobijedi bolji,’’ izjavio je nakon utakmica trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je bez većih problema došla do pobjede iako su odmarani neki ključni igrači kako bi Žapci što spremniji dočekali dubrovačku momčad. Najučinkovitiji strijelac u redovima Žabaca bio je Konstantin Kharkov s tri pogotka dok su vratari Marcelić i Jurlina zaustavili 60% pokušaja riječke momčadi.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (7 obrana), Cosmin Radu, Lovre Miloš (3), Matias Biljaka, Franko Lazić (1), Marin Dašić (1), Luka Bukić (2), Andro Bušlje (1), Ante Visković (1), Luka Bajić, Luka Brnetić, Konstantin Kharkov (3), Jerko Jurlina (3 obrane) i Josip Vrlić.

Jug je u prvom polufinalnom susretu bio bolji od Jadrana rezultatom 11:9 (2:3, 4:1, 3:1, 2:4).

VATERPOLO VODENI SPORTOVI