Đerek i Furač u dva finala: Ima još par greškica za ispraviti

Ana Đerek

Drugi dan kvalifikacija Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu hrvatskim je gimnastičarkama donio puno razloga za slavlje. Ana Đerek plasirala se u čak dva finala, na gredi te na parteru, dok će joj se u borbi za medalje na parteru pridružiti i Karlovčanka Petra Furač.

Đerek će u nedjeljno finale kao prva iz kvalifikacija grede te kao druga iz kvalifikacija partera. Za najbolju na gredi danas je dovoljna ocjena bila 12.350., dok je Petri sa 10.250 i 12. mjestom finale ovoga puta ipak izmaklo. Stvar se popravila kada su djevojke došle do svoje posljednje sprave – partera, gdje je ispred Ane bila bolje plasirana jedino Meksikanka Annapaula Guttierez (13.000; Ana 12.500), dok je Petra svoju vježbu na tlu završila kao šesta (11.600).

“Rezultatski sam naravno zadovoljna. Obje sprave završiti s finalom i to u top tri gimnastičarke – to je stvarno super! Ima još greškica za ispraviti pa se nadam da ću to u finalu uspjeti popraviti,” istaknula je Ana, koja će u dva finala nastupiti u nedjelju.

Petru najprije čeka nastup u subotnjem finalu preskoka, a potom i partera u nedjelju. U finalu preskoka nastupit će i naša najbolja preskokašica Tijana Korent, prije Tkalčec.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,