Dinamo saznao novog europskog suparnika: Poznajemo se od lani, idemo dalje!

Ferencvaroš

Nogometaši Dinama saznali su protivnika u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka. Bit će to Ferencvaroš, a hrvatski prvak će gostovati u Budimpešti 15. ili 16. rujna.

Zbog aktualne epidemiološke situacije u Europi Uefa je odradila i kako se ova faza natjecanja igra na samo jednu utakmicu…

Dinamo je i lani preko Ferencvaroša ušao u Ligu prvaka. U istoj fazi natjecanja u Zagrebu je bilo 1:1, a u uzvratu je Dinamo pod vodstvom Nenada Bjelice briljirao i slavio 4:0.

“Dobar protivnik, poznajemo se od lani. Idemo se što bolje pripremiti i otići u Budimpeštu po play-off Lige prvaka. Neće biti lako, ali vjerujem u snagu Dinama. Idemo dalje,” najavio je Bruno Petković.

Njegov reprezentativni kolega Dominik Livaković je dodao: “Mogli smo puno bolje proći na ždrijebu, ali nema smisla sada žaliti. Ferencvaroš je ozbiljna momčad, igraju kod kuće i svakako će biti teško. No, i lani je bilo tako pa smo prošli dalje, pogotovo pamtimo tu utakmicu u Budimpešti. Vjerujem u prolaz Dinama i optimist sam,” prenosi službena klupska stranica.

Ferencvaroš je u prošlom kvalifikacijskom kolu na gostovanju izbacio Celtic.

Lovro Majer također s optimizmom gleda na novi izazov: “Treba biti ponizan, dati maksimalan respekt protivniku, pripremiti se i proći dalje. Ferencvaroš je ozbiljan klub koji se diže iz godine u godinu, ali mi smo Dinamo. Čvrsto vjerujem u prolaz uz manje stresa nego protiv Cluja.”

NOGOMET