Vručina zabio Brazilcima: Velika budućnost je pred našom reprezentacijom i ovim sportom!

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

Okončan je drugi HEP Adria Cup, međunarodno Socca malonogometno natjecanje koje se održalo u NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku.

Zbog općepoznate pandemije koronavirusa umjesto prvotnih osam reprezentacija, na turniru je trebalo nastupiti njih četiri. Uz Hrvatsku i Luksemburg na HEP Adria Cup trebale su stići Mađarska i Slovenija, no njihovo otkazivanje u posljednji trenutak organizatore je nagnalo da brzinski potraže dvije zamjene. Zbog dobrih odnosa s brazilskim malonogometnim savezom okupljeni su njihovi amaterski igrači iz europskih klubova, a uz njih, sve reprezentacije imale su priliku odigrati i utakmicu s MNEVeruda iz Pule, novim sudionicima Druge HMNL – zapad.

Zbog nedolaska brojnih reprezentacija nažalost je izostao natjecateljski karakter turnira, ali u dvije utakmice s Luksemburgom Hrvatska je slavila s 9:2 i 8:0 dok je na kraju od Brazila upisan poraz 3:1. Hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji ovaj turnir odlično je poslužio kao svojevrsna priprema za ̧sljedeće Svjetsko prvenstvo u Meksiku.

”Sigurno da nismo u potpunosti zadovoljni rezultatom. U posljednjoj utakmici protiv Brazila nismo bili na pravoj razini, lopta nije htjela u gol. Imali smo veliki broj pogođenih vratnica i prečki, ali što je tu je. Iz svega ovoga moramo izvući pouku i što bolje se dalje pripremiti za nadolazeće utakmice”, izjavio je izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Željko Ostrman pa istaknuo:

”Teško je odmah očekivati da sve na prvu ‘klikne’. Mi smo se do danas skupili svega nekoliko puta. U reprezentaciji ima puno novih lica koji se tek još trebaju bolje upoznati. I dalje ćemo raditi. Imamo vremena do Svjetskog prvenstva u Meksiku koje je odgođeno i vjerujem da ćemo se na kraju dobro pripremiti i ostvariti neki rezultat. Do tada ćemo napraviti doselekciju i svatko će dobiti priliku da se pokaže i da zasluži nositi dres hrvatske reprezentacije što je vjerujem svakome iznimna čast.”

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

A nošenje ‘svetog’ dresa zaslužio je i Bojan Vručina, legenda HNL-a, koji je oduševljen ovom novom inačicom malog nogometa.

”Presretan sam što sam opet mogao obući hrvatski dres. Mislim da je velika budućnost pred našom reprezentacijom i pred ovim sportom. Možda jesmo bili malo umorni, imali smo za vikend i utakmice velikog nogometa. Ostvarili smo dvije pobjede nad Luksemburgom, odigrali smo neodlučeno s dečkima iz Pule, a protiv Brazila smo puno toga promašivali što nas je na kraju koštalo. Ipak, bitno je da smo se okupili, odradili treninge, da smo se družili i bolje upoznali. Većina igrača su novi u reprezentaciji pa je to bio glavni cilj”, rekao je Vručina.

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

Iznenađenje turnira svakako su bili agilni Brazilci koji nisu krili zadovoljstvo svojom igrom: ”Jako smo sretni što smo mogli predstavljati našu zemlju na ovome turniru i što smo k tome napravili dobar rezultat. Iskreno, nismo to očekivali. Došli smo prvenstveno radi zabave i druženja, ali presretni smo zbog svega. Organizacija je bila vrhunska, stvarno sve pohvale,” kazao je Vinicius Muniz Ribeiro i naglasio kako mu se jako sviđa ovakva inačica malog nogometa.

Spomenimo kako je u sklopu HEP Adria Cupa tri utakmice odigrala i MNE Veruda iz Pule koja je nastupila kao zamjena za slovensku reprezentaciju čiji igrač Edi Ljubas oduševio je sve okupljene. HEP Adria Cup se zbog epidemioloških mjera održao bez prisustva gledatelja, no sve utakmice mogle su se pratiti u prijenosu putem livestreama, a one najzanimljivije i uživo putem Hrvatske nogometne televizije.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET