Doček ‘srebrnih’ tenisača nakon još jednog finala Davis Cupa

HTS

Hrvatska Davis Cup reprezentacija dugo će pamtiti posljednjih 48 sati. Finale Davis Cupa Hrvatska je igrala po četvrti puta. Rusija je ovaj put bila bolja, no igrati u finalu ovakvog prestižnog natjecanja veliko je postignuće i čast. Nakon leta preko Amsterdama, iz Madrida su se hrvatski tenisači uputili izravno na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića. Na putu prema aerodromu osvježili su se friškim voćem i pizzama.

“Ovo što su postigli naši tenisači ne znam tko je to očekivao. Veliko je ovo priznanje kako za hrvatski tenis tako i za sport općenito. Četvrto finale, malo je falilo do ponovnog osvajanja tog trofeja u najstarijem sportskom natjecanju na svijetu Davis Cupu. Ovo što su postigli je fenomenalno. Kad se gledaju individualni plasmani tenisača na rang ljestvici, nevjerojatno je da je došlo do finala i da umalo dobijemo!” – izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Na dočeku ispred nekoliko stotina ljubitelja tenisa svoje su dojmove podijelili i naši teniski junaci predvođeni Bornom Gojom koji je dobro nasmijao sve prisutne. Doznali smo kako je Marin Čilić cijeli tim odveo na večeru, te kako su Nini Serdarušiću posljednja dva tjedna bila najljepša u karijeri. Marin Čilić, Mate Pavić i izbornik Vedran Martić prisjetili su se protivnika i naglasili važnost ovog uspjeha.

Na dočeku su bili i državni dužnosnici među kojima izaslanica Predsjednika RH, njegova savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, izaslanica predsjednika Vlade RH, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora gospodin Tomislav Okroš, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, državni tajnik za sport Tomislav Družak, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, izaslanik predsjednika Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc i mnogi drugi.

Hrvatski teniski savez predstavljali su predsjednica Nikolina Babić, te članovi stručnog stožera koji su se vratili iz Madrida, a u kojem su; izvršni direktor Vladimir Jovanoski, sportska direktorica Jelena Kostanić, doktor Igor Borić, treneri Mladen Dodig i Igor Šarić, fizioterapeuti Velibor Viboh i Robert Prusac, serviser Dado Hofšteter te glasnogovornik Igor Rajković.

 

(Foto: Mario Ćužić/HTS)

TENIS