Dojkić: Pohvalila bih sve cure

Hrvatska, košarkašice, FIBA

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U ‘balonu’ u Latviji, oraniziranom zbog koronavirusa, pala je Sjeverna Makedonija s 80:62, slijedi još utakmica protiv Latvije za dva dana te susreti s Njemačkom i ponovno Makedonijom u veljači 2021. godine.

Igračica utakmice definitivno je Ivana Dojkić s 30 poena i 8 asistencija. Ana-Marija Begić je bila uvijek u pravo vrijeme na pravom mjestu te je ubacila 21 poen uz 6 skokova, dok je Andrijana Cvitković dodala 15 poena uz 8 skokova. Kada je bilo bitno, dobro je povukla i Ana Petrak na kraju se zadržavši na 8 poena, a zapaženu igru imala je i Mia Mašić s 4 poena, ali i 10 skokova te 2 asistencije i 2 osvojene lopte.

Dobro raspoložena nakon utakmice bila je kapetanica Ivana Dojkić:

“Krenuli smo dobro u utakmicu, međutim padale smo i radile neke sitne greške koje su one svaki put iskoristile. Stvarno svaka čast svima koji su sudjelovali u ovoj igri – i curama na klupi koje su ulazile u igru, baš su me pozitivno iznenadile. Svi smo dali svoj maksimum i to je rezultiralo pobjedom, tako da ne bih istaknula samo svoju izvedbu, nego bih stvarno pohvalila sve cure.”

“Nakon ove pobjede je lakše. Ulazimo maksimalno ozbiljno protiv Latvije, dat ćemo sve od sebe, idemo se igrati s njima pa što bude, bude…,” najavila je kapetanica važan okršaj s Latvijom.

Glavni strateg Stipe Bralić i nakon pobjede zadržava veliku dozu realizma:

“Bila je ovo dosta teška utakmica, nismo se mogli opustiti i odmoriti neke igračice. Dewanna Bonner je potpuno promijenila sliku makedonske ekipe i točno se vidi koliko košarci vrijedi jedan vrhunski igrač. Dosta smo se mučili, no najbitnije je da smo uzeli ta dva boda. Sada moramo još pobijediti ili Latviju u subotu ili Njemačku u zadnjem prozoru u veljači da bi se plasirali na Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u subotu dobro odigrati i da ćemo u zadnjem ciklusu biti kompletni.”

O direktnom konkurentu za mjesto na Europskom prvenstvu – Latviji:

“Sigurno je da će biti teško. Oni su obje utakmice trebali igrati u gostima, zbog pandemije igraju kod kuće, reprezentacija im je kompletna, nijedna igračica im nije pozitivna na koronavirus. No, dat ćemo sve od sebe, napraviti sve što možemo pa ćemo vidjeti što će biti.”

(Foto: FIBA)

KOŠARKA