Domagoj Pavlović u posljednjoj sekundi donio prvo slavlje Zagrebašima u Bjelorusiji; Saračević: “Mogli smo i izgubiti!”

Meškov - PPD Zagreb, Foto SEHA GSS liga

Meškov - PPD Zagreb, Foto SEHA GSS ligaRukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u neizvjesnoj završnici svladali su rukometaše Brest Meshkova rezultatom 28:29 (14:13). Pogotkom Domagoja Pavlovića u posljednjoj sekundi utakmice hrvatski su rukometni prvaci prvi puta slavili na jednom od težih gostovanja SEHA GSS lige.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat s osam pogodaka, dok su po četiri dodali Ilija Brozović, Josip Valčić i Mario Vuglač, koji je polovicom nastavka ozlijedio skočni zglob. Ivan Stevanović skupio je sedam obrana, dok je Filip Ivić dodao pet.

Kod domaćina s po četiri pogotka najbolji Božović, Šilovič i Rutenka, dok je Čarapenka obranio osam udaraca. Zbog ozljede Pešić nije konkurirao za sastav Željka Babića, dok je Ljubo Vukić dodao tri gola.

Utakmicu je obilježila i jedna bizarnost, naime, uoči utakmice na putu prema bjeloruskom Brestu dio igrača Prvog plinarskog društva Zagreb ostao je bez kompletne opreme za susret. Na putu od Frankfurta do Minska zagubljene su osobne stvari Lovre Mihića, Luke Rakovića, Ilije Brozovića i fizioterapeuta Damira Kajbe. Ilija Brozović tako je nastupio u rezervnom Zagrebovom dresu dok je tenisice kroz utakmice izmjenjivao s Lukom Šebetićem. Lovri Mihiću i Luki Rakoviću u susret su izašli kolege iz Meškova te su tako hrvatska krila zaigrala u dresovima Simona Razgora (Mihić) i Nikulenkaua (Raković).

“Bila je ovo teška, teška utakmica, koju smo isto tako mogli i izgubiti. Ovog puta okrenulo se na našu stranu, dečki su izdržali svih 60 minuta, imali su vjeru u pobjedu i to im se na kraju vratilo,” kratko je komentirao Zlatko Saračević.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u srijedu, 24. rujna u svojoj će Kutiji šibica ugostiti srpske prvake Vojvodinu, a samo četiri dana kasnije, u nedjelju 28. rujna u zagrebačkoj će Areni biti domaćin njemačkom prvaku Kielu. (Foto: SEHA GSS liga)

RK PPD Zagreb: Stevanović 7 obrana, Ivić 5 obrana; Mihić, Brozović 4, Stepančić 3, Šprem 1, Čorić, Šebetić, Raković, Horvat 8, J.Valčić 4, T. Valčić 2, Obranović 1, Vuglač 4, Lukačec, Pavlović 2

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar