Drakšić o hrvatskoj kandidaturi za Euro umjesto Ukrajine: “Apsolutno želimo jedan takav vrhunski događaj, ali nemamo osam milijuna eura”

Željko Drakšić Foto hks-cbf.hr

Željko Drakšić Foto hks-cbf.hrZbog aktualne političke krizne situacije u Ukrajini, koja je iz dana u dan na rubu oružanog sukoba, postoji velika mogućnost kako će se organizacija Europskog košarkaškog prvenstva 2015. godine premjestiti iz te zemlje na neku drugu lokaciju.

FIBA još uvijek nije dobila nikakvu službenu obavijest iz Ukrajine, a krovni europski košarkaški savez tek će nadolazećeg vikenda u Münchenu raspravljati o aktualnoj situaciji.

Hrvatska je bila jedna od zemalja kandidata, zajedno s Francuskom, Italijom i Njemačkom, no, zbog nemogućnosti ispunjenja financijskih uvjeta ove zemlje povukle su se svojevremeno iz utrke.

U svijetlu novonastalih okolnosti, postoji mogućnost i volja Hrvatskog košarkaškog saveza o aktivaciji kandidature.

“Ukrajina još uvijek nije službeno odustala, samo su naglasili kako imaju određene probleme i kako trenutno razmatraju situaciju. Postoji mogućnost kako bi oni bili kandidati za Euro 2017. godine,” poručio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

“Ako će se otvoriti mogućnost za organizaciju na nekoj drugoj lokaciji, sigurno je kako će FIBA imati u vidu kako je Hrvatska, zajedno s Italijom, Njemačkom i Francuskom izgubila utrku za domaćinstvom upravo od Ukrajine. Apsolutno želimo jedan takav vrhunski događaj u Hrvatskoj, što smo i pokazali zajedničkom kandidaturom. Jedni smo od rijetkih koji već sada imaju svu potrebnu infrastrukturu, i hotele i dvorane, no nemamo osam milijuna eura koje treba platiti Fibi kao taksu za kandidaturu.”

“Kako bi se to riješilo, zasad ne mogu govoriti. Treba uključiti čitavu državu. Mi, Hrvatski košarkaški savez, odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nismo to u mogućnosti na taj način organizirati i platiti. Trebali bi se uključiti svi segmenti u ovoj državi, ali naša želja je i dalje prisutna,” zaključio je Drakšić. (Foto: hks-cbf.hr)

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA
Tagged with: ,

Ostavi komentar