Draper na Final Fouru Eurolige, Tomićeva Barcelona u Krasnodaru ostala bez završnog turnira

Lokomotiv Kuban

Nakon što su mjesto u Berlinu osigurali bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović i Darko Planinić sa španjolskom Laboral Kutxom, isto je pošlo za rukom i hrvatskom reprezentativcu Dontayeu Draperu, koji je s ruskim Lokomotivom Kubanom svladao Barcelonu Ante Tomića u ključnoj petoj utakmici četvrtfinalne serije.

Draper, Foto Lokomotiv Kuban

Rusi su pred domaćim navijačima slavili s 81:67, uz dva poena, dva skoka i jednu asistenciju Amerikanca s hrvatskom putovnicom, koji je teren morao napustiti nekoliko minuta prije kraja dvoboja zbog pet osobnih pogrešaka.

Tomić, koji je odlučio uzeti pauzu od reprezentacije za olimpijski kvalifikacijski turnir, je imao osam poena i isto toliko skokova, za 23:36 minuta provedenih na parketu. Imao je i dvije asistencije i dvije izgubljene lopte.

Lokomotiv su predvodili Delaney sa 17 poena i Singleton sa 16 koševa i 12 skokova.

Na Final Fouru u Berlinu tako će u polufinalu 13. svibnja igrati turski Fenerbahče i Perasovićeva Laboral Kutxa te šesterostruki europski prvak CSKA i debitant na završnom turniru Lokomotiv, u velikom ruskom okršaju. (Foto: Lokomotiv Kuban PBC)

OSjeti 600x200

KOŠARKA