Duvnjak: Bol u koljenu još uvijek postoji, ali mogu igrati!

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak od 20.15 sati igra prvi susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Osječki Gradski vrt bit će ponovno pun do posljednjeg mjesta…

“Velika je bila želja igrača da ovako važnu utakmicu igraju u Osijeku, gdje nas uvijek publika očekuje s velikim zadovoljstvom. Imaju istančani osjećaj za sport i dobru igru. To je ono što nas inspirira. Mi smo ovdje u Osijeku na trećem zadatku. Prvi smo riješili baš ovdje u Osijeku, odlazak na Svjetsko prvenstvo. S mladom reprezentacijom smo osvojili zlato na Mediteranskim igrama, a sada se opet vraćamo u Osijek u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. čeka nas zahtjevna utakmica protiv Švicarske, ali mi ćemo igrati s osam igrača jer ćemo imati publiku iza nas. Očekujemo veliku borbu, ali mislim da ćemo na kraju mi izaći kao pobjednici. Drago mi je da je s nama naš lider reprezentacije Domagoj Duvnjak koji nam je nedostajao,” naglasio je izbornik Červar.

Švicarce predvodi Andre Schmid ponajbolji igrač njemačke Bundeslige: “Švicarsku sam analizirao i gledao kvalifikacijske utakmice protiv Norveške za Svjetsko prvenstvo. Kod kuće su ih pobijedili i na gostovanju tijesno izgubili. Nezgodna su reprezentacija i još im se vratio Andy Schmid iz RN Löwena nakon tri godine. Igrat će dosta sedam na šest i mi smo za to spremni. Imaju dobrog vratara Portnera. Kompletna su ekipa jer na svim mjestima je dobro popunjena. Pokušavam igrače potpuno koncentrirati na taj susret. Mi smo sigurno favoriti, ali nitko danas nije slab i svi imaju ponekog vrhunskog igrača,” dodao je Lino.

Domagoj Duvnjak u dresu reprezentacije ozlijedio se u siječnju u Splitu i sada je potpuno spreman za povratak u nacionalnu izabranu vrstu, baš u svojoj Slavoniji…

“Želim se zahvaliti gradu Osijeku i svim Slavoncima. Prezadovoljni smo ovdje ništa nam ne fali. Utakmica je rasprodana i to je ono što nas veseli. Ja sam se vratio nakon devet mjeseci i jako mi je drago da sam ponovo ovdje.”

“Moje stanje je s koljenom je bolje nego prije. Imam još bolove, ali s tom boli mogu igrati. Svakog igrača nešto boli. Ozlijeđen ne bih bio ovdje. U klubu sam odigrao sve utakmice u prvenstvu i to me veseli. Došao sam doma i ponavljam, veselim se utakmici i zahvalan sam svojim Slavoncima koji su rasprodali dvoranu. Nadam se da će biti sjajna atmosfera.”

Marin Šego prvi je vratar Hrvatske: “Uvijek nam je ugodno doći u Osijek. Dvorana je uvijek puna i prekrasan je osjećaj igrati ovdje. Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu i nadamo se najboljem. Analiziramo svakog igrača i imamo dosta informacija o njima. Trudit ćemo se da to sve ispoštujemo i da odigramo što bolje možemo.”

Hrvatska kod Belgije gostuje 28. listopada.

RUKOMET