Dvoršek: “Od početak moramo krenuti žestoko i pokazati svoju kvalitetu”; Čorić: “Poraz u Varaždinu nas je malo pokolebao”

Dvoršek, svlačionica

Dvoršek, svlačionicaNakon velike bure zbog promjene imena u Prvo plinarsko društvo, iz redova najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kolektiva stiglo je novo priopćenje kojim se ipak u nazivu ostavlja ime hrvatske metropole, prepoznatljivo svim ljubiteljima ovog sporta širom Europe…

“Počevši od subote, 6. rujna i utakmice prvog kola SEHA Gazprom South Stream lige protiv Nexe Našica u Osijeku, hrvatski rukometni prvak nastupati će pod imenom Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb,” navodi se između ostalog u priopćenju.

Prije gostovanja u Osijeku najavu regionalne sezone je dao i prvi strateg RK PPD Zagreba Boris Dvoršek: “Spremni smo za početak sezone, svi jedva čekamo. Iza nas je 13 prijateljskih utakmica, puno treninga i mislim da smo u dobroj formi. Bez obzira na poraz u Varaždinu, jer smo sačuvali veći dio udarne postave, koji su igrali 20-ak minuta. Sve smo podredili Nexeu, želimo prikazati moderan i brz rukomet i s pobjedom otvoriti SEHA ligu.”

“Regionalno natjecanje bit će jače nego ikada, tu je sada i Veszprem, uz Metalurg, Vardar, Tatran, Meškova. Ima zaista dobrih ekipa i bit će puno dobrih utakmica, mislim da je to izvanredno i moramo od početka krenuti žestoko.”

Dvoršek još uvijek ne može računati na Stipu Mandalinića, koji se još uvijek oporavlja od operacije prednjih križnih ligamenata i bit će spreman za nekih mjesec dana, svi ostali su spremni i zdravi.

“Momčad se standardizirala, svatko zna svoju ulogu, zna se početna sedmorka i krećemo pokazati svoju kvalitetu od prvog kola,” dodao je trener, po novom, Plinaraca.

Frisch Auf! Göppingen - Zagreb, Teo ČorićKružni napadač Teo Čorić, nakon prve godine prilagodbe, trebao bi biti prava napadačka snaga Zagrebaša: “Sigurno smo da smo spremni, dobro smo trenirali i pokazali smo u Njemačkoj da se možemo nositi s ekipama poput Berlina, Chamberyja, Montpelliera. Odigrali smo i dvije loše utakmice, što nam je upozorenje i možda nije niti loše, da vidimo kako u svaku utakmicu moramo ući sa sto posto. Ne smije nam se više to dogoditi, poput poraza od Varaždina koji nas je najviše pokolebao.”

U subotu jedino dolazi u obzir pobjeda,” dodao je mladi Čorić. “Posebno su napaljeni protiv nas, što je i normalno. Uvijek im je veliki motiv igrat i protiv prvaka, ali mi sebi ne smijemo dozvoliti nikakvo iznenađenje i poraz.”

Dvoboj protiv Nexea u Gradskom vrtu na rasporedu je u subotu od 19 sati.

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar