Ema Strunjak: Naučile smo dosta, ove lekcije nam mogu donijeti samo dobro

Hrvatska, odbojkašice

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske se s Challenger Kupa vraća s osvojenim četvrtim mjestom. U utakmici za broncu slavila je Argentina rezultatom 3:0 (25:19, 25:18, 25:14).

”Utakmica s velikim usponima i padovima. To je cijena mlade, potpuno nove. Inače se u klubovima pucači i tehničari uigravaju po četiri mjeseca, a mi smo skupa tek mjesec i pol dana. Ovo je iskustvo za sve nas, turnir je bio vrlo kvalitetan. Žao mi je što nismo osvojile treće mjesto, ali idemo dalje, spremamo se za Europsko prvenstvo,” izjavila je nakon utakmice reprezentativka Sanja Gamma.

Najučinkovitije igračice za Hrvatsku bile su Beta Dumančić s 10 i Lucija Mlinar sa 6 poena.

”Šteta za poraz, budući da smo do tuda dogurale. Nadjačale su nas, a i mi smo imali puno grešaka. Nedostaje nam uigranosti, ali ovo nam je novo iskustvo i naučile smo dosta toga za novu akciju. Čeka nas dugo ljeto i ove lekcije nam mogu donijeti samo dobro,” izjavila je hrvatska reprezentativka Ema Strunjak.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Lea Deak i Karla Klarić.

Hrvatske reprezentativke sada se okreću Europskom prvenstvu koje će se od 23. kolovoza do 8. rujna održati u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj.

OSTALI SPORTOVI