Fenomenalna Podravka Vegeta novom pobjedom do polufinala EHF Kupa: Čestitam curama, igrale su hrabro!

THC

Rukometašice Podravka Vegete izborile su polufinale EHF Kupa, nakon što su i na gostovanju u Njemačkoj svladale Thüringer.

Igračice Zlatka Saračevića imale su prednost i na poluvremenu, a na kraju su slavile s uvjerljivih 28:34.

“Čestitam curama, odigrale su fenomenalnu utakmicu. Igrale su hrabro, svaka od njih je dala sve od sebe. Došli smo ovdje da pobijedimo, a ne da branimo prednost iz Koprivnice. Svaka od njih koja je izašla na teren iskoristila je svoju priliku bez obzira na minutažu. Bravo još jednom za moje cure,” poručio je trener Koprivničanki.

Kod Podravka Vegete najučinkovitije su bile Lamprini Tsakalou i Dijana Mugoša s po šest pogodaka. Jovana Risović na vratima je zaustavila deset lopti, od čega jedan sedmerac.

Dijana Mugoša je poručila nakon slavlja: “Odigrale smo odličnu utakmicu u kojoj smo pokazale za što smo sposobne i koliko smo zapravo jaka ekipa. Za ovakve utakmice treniramo svaki dan te smo presretne rezultatom. Čestitke još jednom cijeloj ekipi.”

Nakon što je u Koprivnici odigrala odličnu utakmicu i danas je Lamprini Tsakalou bila odlična: “Sretna sam i zadovoljna te ponosna na svoju ekipu što smo izborile svoje mjesto u četiri najbolje ekipe EHF Kupa. Ovo je novo iskustvo za mene i spremna sam za izazove koji su ispred mene i ekipe. U obje sam utakmice igrala bez pritiska te vođena svojim instinktom te se to pokazalo dobrim. Iako je ovo uspjeh za Podravka Vegetu, još je dalek put do finala te se ne smijemo opuštati.”

Kokice su imale i podršku deset navijača ‘Kronikusa’ koji su na utakmicu stigli iz Koprivnice.

Podravka Vegeta ovom je pobjedom izborila je nastup u polufinalu EHF Kupa. Protivnice će im biti rukometašice Herning-Ikasta. Utakmice su na rasporedu prva dva vikenda u četvrtom mjesecu, a prvu utakmicu Podravka Vegeta igra u gostima. Rukometašicama Podravka Vegete ovo će biti prvi nastup u polufinalu nekog europskog natjecanja od 2008. godine.

PODRAVKA VEGETA: Risović (10+1), Ećimović (-); Turk 2, Beganović 2, Karlovčan 2, Popović, Džono 2, Milosavljević 5, Mugoša 6, Franušić, Stanko 1, Gjorgjijevska 2, Tsakalou 6, Benko 2, Carlos 4. Trener: Zlatko Saračević.

RUKOMET