Festival rukometa u Umagu: Kordi najavio završnicu Kupa Hrvatske

Umag, Festival rukometa

Festival rukometa otvorio je svoja vrata. Umag je od ponedjeljka u potpunosti u znaku rukometne lopte. Okupljanje kadetske i juniorske reprezentacije, završnice kadeta i kadetkinja, seminar trenera, sudaca, završnice Kupa muškaraca i djevojaka…

Za Nexe i njihovog trenera Zdenka Kordija najvažnije počinje u petak, polufinalom Kupa protiv branitelja naslova PPD Zagreba u dvorani Marije i Line u 17 sati.

“Utakmice sa Zagrebom su za nas jedno veliko zadovoljstvo. Posebice u ovom trenutku jer igramo protiv momčadi koja je četvrtfinalist Lige prvaka i koja je u Europi na najbolji mogući način prezentirala hrvatski rukomet. Uz to, Zagreb je i reprezentacija Hrvatske u malom. I oni i mi smo tijekom sezone imali problema s ozljedama. Cijelo smo proljeće bez Josipa Božića Pavletića i Saše Barišića Jamana, izvan stroja su bili i Jurjević i Gadža, Mrđenović je sada izvan trenažnog procesa. No, učinit ćemo sve kako bismo bili spremni za utakmicu. Te su ozljede posljedica i duge i naporne sezone iako se trudimo što više rotirati tijekom utakmica. Uvijek svi pitaju kako igrati sa Zagrebom? To je uvijek izazov u kojem želimo pokazati koliko vrijedimo i možemo. Te su utakmice uvijek posebne, pravi festivali rukometa u kojima uživaju svi.”

U drugom polufinalu sastat će se zagrebačka Dubrava i Varaždin.

“To će biti vrlo neizvjesna utakmica. Jako se dobro poznaju, odigrali su ove sezone već dosta međusobnih utakmica. Varaždin ima nijansu prednosti zbog boljeg omjera tijekom prvenstva, ima sigurno nešto više samopouzdanja. S druge pak strane, znajući igrače i trenera Dubrave, u jednoj su utakmici spremni iznenaditi protivnika.”

U polufinalu u četvrtak kod djevojaka sastat će se u velikom derbiju Podravka Vegeta i Lokomotiva te Zelina i Zamet.

“Ženska je liga kvalitetnija i zanimljivija nego što je bila prije. Lokomotiva može pronaći svoju priliku u jednoj utakmici. Ove su godine njihove međusobne utakmice bile neizvjesne. Podravka je favorit zbog iskustva Lige prvaka i sigurno imaju opterećenje zbog pokušaja obrane titule. A s druge strane Lokomotiva ima lakšu situaciju jer nema što izgubiti u toj utakmici. I druga će utakmica biti dobra i neizvjesna. I Zamet i Zelina imaju svojih aduta, imaju trenere koji će pokušati uloviti protivnika u zamku. Očekuju nas odlične utakmice, to je sigurno.”

Nexe je na najboljem putu ponovno osvojiti naslov viceprvaka Hrvatske, drugu poziciju koja nosi plasman u regionalnu SEHA Gazprom ligu.

“Imamo konačne ciljeve, ali i neke manje kojima dolazimo do tih velikih. Ovoga trenutka smo zadovoljni razvojem situacije u doigravanju zato što od igrača dobivam ono što tražim od njih. Fokusirani smo na detalje i na njima puno radimo. Jasno je kako te stvari ne mogu sjesti preko noći, ali napredak je vidljiv i to mi daje zadovoljstvo. Ne samo meni nego i igračima, zadovoljstvo i samopouzdanje za utakmice koje nas još očekuju. Svi protivnici zaslužuju maksimalno poštovanje i prema svima se tako odnosimo, ali isto tako poštujemo sebe i svoju igru.”

Hrvatski rukometni savez već tradicionalno organizira Festival rukometa u Umagu. Od 9. do 15. svibnja 2016 Umag će kroz Festival rukometa tako ugostiti najbolje hrvatske rukometaše i rukometašice od kadetskih do seniorskih uzrasta, kao i ponajbolje hrvatske rukometne trenere i suce.

Program Festivala rukometa:

– Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje

– Završnica Prvenstva Hrvatske za kadete

– Završnica Kupa Hrvatske za žene i muškarce

12. svibnja, polufinale utakmice Kupa Hrvatske za žene:
17 sati – Podravka Vegeta – Lokomotiva
19 sati – Zelina – Zamet

13.svibnja:
15 sati – Utakmica za 3. mjesto Kupa Hrvatske za žene

Polufinale utakmice Kupa Hrvatske za muškarce

17 sati – PPD Zagreb – Nexe
19 sati – Dubrava – Varaždin

14. svibnja:
15:30 sati – Utakmica za 3. mjesto Kupa Hrvatske za muškarce
18:15 sati – Finale Kupa Hrvatske za žene

15. svibnja:
17:55 sati
Finale Kupa Hrvatske za muškarce

– 40. Središnji seminar trenera HRS-a
– Seminar Udruge hrvatskih rukometnih sudaca

Festival rukometa

RUKOMET