Hrvatski olimpijci pozivaju na Dan otvorenih vrata KIF-a: “Budućim studentima poručujemo da ne odustaju od svojih ciljeva”

Andro Bušlje

Hrvatski olimpijci Snježana Pejčić, Filip Ivić i Andro Bušlje pozivaju buduće studente na Dan otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta, 13. svibnja od 9 sati.

Streljačica zavidnog uspjeha, talentirani rukometni vratar i jedan od najuspješnijih hrvatskih vaterpolista koji ovog ljeta putuju na Olimpijske igre u Rio vlastitim primjerom pokazuju kako učenjem i vrijednim radom postići maksimalan sportski uspjeh, te koliko je obrazovanje važno u tom procesu.

“Preporučio bih svima koji vole sport i na bilo koji način se žele njime baviti da upišu ovaj fakultet. Prednosti Kineziološkog fakulteta su brojne a sa svog gledišta izdvojio bih izuzetnu susretljivost profesora koji uz savjete, usmjeravanje i stručno vodstvo zauzimaju visoko mjesto među zaslužnima za brojne uspjehe svojih studenata,“ otkrio je osvajač zlatne olimpijske medalje i hrvatski vaterpolski reprezentativac Andro Bušlje.

Za učenike srednjih škola koji su zainteresirani za upis na Kineziološki fakultet tijekom Dana otvorenih vrata organiziran je obilazak fakulteta u sklopu kojeg će biti demonstrirani potencijalni elementi iz motoričkih znanja s prošlogodišnjeg razredbenog postupka. Razredbeni postupak ili prijemni ispit svake godine se mijenja, odnosno tek na dan samog postupka bit će poznato koja motorička znanja će se ispitivati, tako da budući studenti Kineziološkog fakulteta moraju biti na sve spremni.

Filip Ivić“Studiranjem na KIF-u stekla sam znanja koja su mi pomogla pri boljem razumijevanju cjelokupnog procesa sportske pripreme te samoj primjeni naučenog u vlastitom sportu. Toplo preporučujem svima koji su željni stručnih i znanstvenih spoznaja o sportu i sportskoj aktivnosti,” izjavila je Snježana Pejčić.

Prvi prikaz razredbenog postupka za buduće studente održava se u petak, 13. svibnja, a počinje u 9.30 sati i on je namijenjen učenicima koji pohađaju nastavu u popodnevnoj smjeni. Drugi prikaz razredbenog postupka održava se isti dan i namijenjen je učenicima koji pohađaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni i počinje u 14.30 sati.

“Na fakultetu sam učio od najboljih profesora i stručnjaka te sam im iznimno zahvalan. Budućim studentima poručujem da ne odustaju od svojih ciljeva, da nam se pridruže na Kineziološkom fakultetu 13. svibnja i saznaju sve prednosti fakulteta koji će im bez sumnje omogućiti uspješnu i blistavu budućnost,” zaključio je rukometni reprezentativac Filip Ivić.

U sklopu Dana otvorenih vrata otvorit će se i Laboratorij za motorički razvoj Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U laboratoriju se mogu utvrditi krupna i fina motorička znanja djece te procijeniti motoričke sposobnosti djece. U tijeku je provedba jednog znanstvenog (Motorička znanja djece predškolske dobi, financiran od Hrvatske zaklade za znanost) i jednog stručnog (Kako i koliko vježbaju djeca predškolske dobi) projekta. Na Dan otvorenih vrata svi roditelji mogu doći sa djecom na mjerenje motoričkih znanja i sposobnosti djeteta te savjetovanje pri odabiru sportskih aktivnosti (od 9 do 13 sati uz rezervaciju termina na motoricki.razvoj@kif.hr).

Dan otvorenih vrata

OSTALI SPORTOVI