FFC 23: Laszlo Senyei i Ahmed Vila novi prvaci, Movsisyan savladao Sadeghia u fantastičnom meču

FFC Beč

Bečki FFC 23 event obilježilo je postavljanje dva nova FFC prvaka. Dok se u velteru znalo da će to biti novo, odnosno prvo ime, a to je Laszlo Senyei, u lakoj kategoriji sve je iznenadio Ahmed Vila. 19-godišnji sarajevski wunderkind nadmašio je dosadašnjeg prvaka Viktora Halmija, uzevši FFC pojas do 70 kilograma.

Senyei je u revanšu protiv Ivana Gluhaka gotovo reprizirao pobjedu iz njihove prve međusobne borbe, koju su odradili prije gotovo tri godine te je slavio trokutom. Vila je sve iznenadio te je postao FFC prvak, iako do prije dva dana uopće nije trebao nastupiti na ovom eventu. U glavnoj borbi je James Brum savladao Philippa Schranza, tako završivši izuzetno slabu večer za austrijske borce.

FFC 23 u Beču ponudio je šest kickboks mečeva u koji su gledatelji vidjeli četiri prekida, no i dvije fantastične borbe koje su ipak morale biti presuđene sudačkim karticama. Veliku pobjedu ostvario je Tigran Movsisyan protiv austrijske legende Foada Sadeghia, dok je Eyevan Danenberg rutinski odradio posao protiv zamjenskog protivnika.

Češko-armenski borac Tigran Movsisyan ovom je pobjedom došao jako blizu nove prilike za napad na FFC-ov pojas do 70 kilograma, no pohvale moraju ići i domaćem borcu, koji je također pokazao zašto je tako iskusan i dobar. Kao meč koji će se dugo pamtiti vrijedi spomenuti i onaj između Karima Mabrouka i Aleksandra Stankova, gdje je Egipčanin slavio većinskom odlukom, a vrijednu pobjedu je Zagreb Muay Thai gymu donio Jasmin Bajrović.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar