Filip Zubčić na postolju u Val d’Isereu!

Filip Zubčić

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić na sjajan je način odradio slalomsku utrku Svjetskog kupa u Val d’Isereu te je osvojenim trećim mjestom ostvario rezultat karijere u toj disciplini. Najbolji slalomski domet dosad mu je bilo peto mjesto.

Nakon šestog mjesta u prvoj vožnji, naš evidentni olimpijac za Peking dodatno je popravio plasman i završio na pobjedničkom postolju. U odličnoj izvedbi druge vožnje, fantastično je odvozio donji dio staze, prošavši ciljnu ravninu kao prvoplasirani. U kasnijem raspletu slalomske utrke, brža od njega bila su samo dvojica skijaša – Šveđanin Jakobsen te Francuz Clement Noel, koji je uvjerljivo slavio pred domaćim navijačima.

I naš Matej Vidović osvojio je slalomske bodove. Utrku u Val d’Isereu završio je na 19. mjestu, dok Samuel Kolega nije uspio proći u drugu vožnju.

Podsjetimo, u subotnjem veleslalomu Zubčić nije imao “svoj dan” te je nakon obećavajućeg trećeg mjesta u prvoj vožnji, izletio sa staze u drugom “laufu”. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je trenutačno na 13. mjestu s 96 bodova. Švicarac Odermatt je prvi s 446 bodova, drugi je Austrijanac Mayer s 310, a treći Norvežanin Kilde s 229 bodova.

“Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Filipu Zupčiću osvajanje sjajnog trećeg mjesta u Val d’Isereu, kao i Mateju Vidoviću osvajanje slalomskih bodova u natjecanju za Svjetski kup,” poruka je iz HOO-a.

ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: