Foto: Hrvatska u borbu za odličja kreće protiv Litve; “Ovo je prilika za našu generaciju i ne vraćamo se kući bez medalje”

FIBA Europe, zasluženo slavlje

FIBA Europe, zasluženo slavljeHrvatska košarkaška reprezentacija, nakon uvodnog poraza od Španjolaca, nanizala je osam uzastopnih pobjeda te će u petak od 17.45 sati u prvom polufinalu nekog velikog natjecanja nakon 18 dugih godina pokušati napraviti i korak dalje. Protivnik je Litva, ali igrači su svi do jednog uvjereni kako ova hrvatska košarkaška bajka ne smije završiti te kako će napraviti sve da se u Domovinu vrate s medaljom oko vrata.

“Odlično se osjećam jer su uz nas bili i sjajni navijači koji su za ovo čekali 18 dugih godina! Ovo mi je bila utakmica života! Prvi put za reprezentaciju na ovoj razini, ovako daleko. Još smo skinuli to prokletstvo. No, naša serija neće značiti puno ako se sada zaustavimo, imamo samopouzdanja i moramo napraviti sve kako bismo ušli u finale,” poručio je Kruno Simon, ponajbolji hrvatski košarkaš na terenu protiv Ukrajinaca.

No, Simon je posebno istaknuo jednu stvar: “U polufinalu smo jer smo momčad, prava momčad. Ne smatram se junakom i ne mislim da je mojih 20 vrednije od nečijih pet poena. Kao što ja nisam jedini junak sa 20, tako netko drugi s pet isto tako nije bio loš. Tako svi moramo gledati, to nas je dovelo do tu.”

Luka Žorić uputio je poruku svim navijačima koji su bili u dvorani, ali i onima koji gledaju uz tv prijemnike: “Čim sam vidio puno naših navijača i moje Zadrane, odmah mi je bilo lakše. Ne vraćamo se kući bez medalje!”

“Sretan sam, presretan, no ovo nije završen posao. Pritisak je bio na nama zbog povijesti hrvatske košarke, ali većina nas nikad nije igrala četvrtfinale i stoga i nismo bili posebno opterećeni. Ovo je velika prilika za našu generaciju i šteta bi je bilo propustiti. Imamo osam pobjeda zaredom i ne smijemo sada stati, naša priča ne smije ovdje završiti,” naglasio je Ante Tomić.

Kapetan Roko Leni Ukić zna po što je Hrvatska stigla u polufinale: “Napravili smo puno, došli daleko, no, nemamo još uvijek ništa konkretno. Nismo tu došli po drvenu medalju.”

EuroBasket 2013., Slovenija, polufinale:
Hrvatska – Litva, 20. rujna, 17.45 sati

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA

Ostavi komentar